"Yerli uçak için çalışma yaptık"

Türkiye'nin kendi uçağını yapma konusundaki çalışmalara hız verildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu çerçevede gelinen noktayı Bakanlar Kurulu toplantısında kabine arkadaşlarıyla paylaştı.

Binali Yıldırım, "Teknik çalışmayı yaptık. Sayın Başbakanımız özellikle bu projenin vakit kaybetmeden başlamasını talimatlandırdı. Bu çerçevede, çalışmalarımızı hızlandıracağız." dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yerli yolcu uçağı üretimi için gelinen noktayı TRT Haber'de katıldığı bir programda anlattı. Dün Bakanlar Kurulu'nda konuyla ilgili bir sunum yaptığını ve kabinedeki bütün arkadaşlarından destek aldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Üretilecek uçağın koltuk kapasitesi 60-120 arasında olacak. Arz talep işlerine göre girmek lazım. Bölgesel uçak diye tanımlanan bir uçaktır. 3 saate yakın uçuş yapabilen, Türkiye içinde bir çok yere, Türkiye dışında onlarca yere ulaşabilen uçaklardan bahsediyoruz.

Bunun nasıl ve nerde yapılacağı tüm detay çalışmalarımızda mevcuttur. Bunun kararı verildi. 3 yıllığına yakın çalışma süresi vardı. Bizim, 2003 Seçim Beyannamemizde kendi uçağımızı yapmaya yönelik beyan mevcut. Bizim çalışmamız o hedeflerin gerçekleşmesi için adım atmak.

Teknik çalışmayı yaptık.Sayın Başbakanımız özellikle bu projenin vakit kaybetmeden başlamasını talimatlandırdı. Bu çerçevede, çalışmalarımızı hızlandıracağız."


CİHAN
Haber Tarihi: 03 Eylül 2013 Salı 19:34Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yerli-ucak-icin-calisma-yaptik-195689-haber/