Kimyasal uzmanları sınırda gece gündüz tetikte

Suriye'ninn olası bir kimyasal saldırısına karşı Van'dan takviye olarak giden ve Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'nda konuşlandırılan Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekibi, gece gündüz çalışmalarını titizlikle yürütüyor.
Van Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı kimyasal saldırılar konusunda uzman Taner Eltutan başkanlığındaki 9 kişilik ekip, Akçakale'de kimyasal saldırıya karşı alarmda.

Akçakale Gümrük Müdürlüğü sahasında konuşlandırılan ekip gece gündüz kimyasal ölçüm yapıp tedbiri elden bırakmıyor. Ekipler, başta ortam olmak üzere Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan her türlü malzeme, insan ve aracı kimyasallara karşı cihazlarla taradıktan sonra geçişine izin veriyor. Sınırın sıfır noktasına KBRN ünitesi ve dekontaminasyon (dezenfekte) çadırı kuran ekipler, sürekli tatbikat yapıyor.

Olası bir kimyasal tespit edilmesi halinde ekipler, KBRN ünitesi ve dekontaminasyon çadırında anında müdahale edilebilecek teçhizata sahip.

DHA
Haber Tarihi: 05 Eylül 2013 Perşembe 17:37Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kimyasal-uzmanlari-sinirda-gece-gunduz-tetikte-196149-haber/