Hakkari'de eroin operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden il merkezine gelen 19 yaşındaki A.A.'nın çantasında 2 kilo 87 gram eroin ele geçirildi
 
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, zehir tacirlerine karşı kapsamlı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Öğrenci görünümlü bir kişini üzerinde 2 kilo 87 gram eroin ele geçirildiğini belirtildiği açıklamada şöyle denildi:
 
"2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencileri zehirlemek amacıyla zehir tacirlerinin harekete geçtiği yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda okullarda ve çevrelerinde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Hakkari Jandarma Komutanlığı ekiplerince, sorumluluk bölgesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde yürümesi ve genç öğrencilerin zehir tacirlerinin tuzağına düşmemeleri için yürüttükleri hizmetler meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda Yüksekova bölgesinden sevk edilen eroin, gençleri zehirlenmeden Yeni Köprü Jandarma Kontrol noktasında yakalandı.

Şüpheli A.A. (19) öğrenci görünümünde bir yolcu minibüsünde okul çantası içerisinde saklanmış 2,087 gram eroinle birlikte yakalanarak adliyeye sevk edildi."

DHA
Haber Tarihi: 10 Eylül 2013 Salı 20:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hakkaride-eroin-operasyonu-197307-haber/