Ödüllü Karikatürler Sergisi açıldı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserlerden oluşan sergi törenle açıldı.
Milas Belediyesi Turhan Selçuk Karikatür Evi'nde açılan sergi öncesinde bir konuşma yapan CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 3 yıldır düzenlenen ve Uluslararası Milas Festivali ile bütünleşen Milaslı Karikatürist Turhan Selçuk'un adını taşıyan yarışmaya bu yıl 44 ülkeden, 332 karikatüristin 774 eser ile katıldığını söyledi.

Tokat, yarışma sayesinde Milas'ın dünyanın farklı ülkelerinde konuşulan bir ülke olduğunu belirterek, "Yarışmaya katılan tüm karikatürler bizim için değerli. Ödül alan karikatürlerden bir katalog yaptık. Ayrıca, beğenimizi kazan ve yarışmaya katılan tüm eserler bizim arşivimizde yer alacak. Mütevazi bir ilçeden böyle yarışmanın çıkması çok önemli.

Çok ciddi bir jürimiz var. Karikatür açısından Türkiye'de iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. Hedefimiz, Milas'ın adını dünyaya duyurmaktı. Bu yarışma ile Milas dünyanın farklı ülkelerinde konuşulan bir ilçe haline geldi. Ödül alan tüm yarışmacıları kutluyorum" dedi. 
 
Yarışmanın bu günlere gelmesinde başta Karikatürist Kamil Mataracı, Turhan Selçuk'un eşi Nurhan Selçuk, yarışmacılar ve katkı sağlayan herkese teşekkür eden Tokat, şunları söyledi: "Karikatür yarışmacımız Türkiye'de artık saygın bir yerde. Zaten, Ulusal Karikatürcüler Derneği de bizi ödüllendirmişti. Bu bize gurur veriyor. Önümüzdeki yıllarda yarışmamızı özellikle, Uluslararası alanda büyütmek istiyoruz. Bu yarışma sayesinde yeni Turhan Selçuklar yetişiyor. Yarışmada birinci olan karikatür Türkiye'de bana göre en iyi Gezi Parkı karikatürü." 
 
Turhan Selçuk'un eşi Nurhan Selçuk ise şunları söyledi:"Turhan Selçuk hep sınırları olmayan bir dünya düşledi. Karikatürün evrensel lisanını olağanüstü çizgileriyle yakalayarak bunu gerçekleştirdi. Karikatür dünyasının cesur yüreği Turhan Selçuk'u sonsuz saygı, sevgi ve özlemle anarken üçüncü yılını başarıyla dolduran yarışmaya emekleri için Belediye Başkanımız Muhammet Tokat olmak üzere, seçici kurul üyelerine ve bu bayrağı taşımak üzere yarışmaya katılanlara teşekkür ediyorum." 
 
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi, törene katılan protokol ve karikatüristler tarafından kesildi. Gezi parkını konu olarak hazırladığı karikatürle yarışmanın birincisi olan Oktay Bingöl, "Karikatürüm gezi parkı olaylarıyla ilgili. Bu çalışmayı sokakta gördüklerimden etkilenerek yaptım. Karikatür bir tepkidir aslında. Milas Belediyesini bu organizasyon nedeniyle tebrik ediyorum" dedi. 
 
Yarışmada, İkinciliği Polonya'dan Pawel Kuczynskı, Üçüncülüğü ise Ali Aksan kazandı. Yarışmada ilk üçe giren karikatüristlere 3 bin, 2 bin ve bin liralık ödül verildi. Sergi 20 Eylül'e kadar gezilebilecek.

DHA
Haber Tarihi: 13 Eylül 2013 Cuma 21:05Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/odullu-karikaturler-sergisi-acildi-198018-haber/