Ünlü sanatçı vefat etti

İzmir'de, geçirdiği beyin kanaması sonrası götürüldüğü hastanede tedaviye alınan Türk Sanat Müziği'nin ünlü isimlerinden İsmet Yazar, 84 yaşında hayatını kaybetti.
Geçtiğimiz haziran ayında geçirdiği kalp krizinin ardından ameliyat olan ve stend takıldıktan sonra sağlığına kavuşan İsmet Yazar, çarşamba günü beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Medikal Park Hastanesi'nde tedaviye alınan Yazar, doktorların müdahelerine rağmen bugün öğlende, doğum gününe 6 gün kala yaşamını kaybetti. 1946 yılında kurulan Karşıyaka Lisesi'nin ilk mezunlarından olan İsmet Yazar'ın cenazesi 16 Eylül Pazartesi günü Karşıyaka, Beşikçioğlu Camii'nden öğle namazında kaldırılacağı açıklandı.
 
İSMET YAZAR'IN YAŞAMI
 
İsmet Yazar 4 çocuklu bir ailenin 3'ncü çocuğu olarak 19 Eylül 1929'da Bayraklı- Karşıyaka'da doğdu. İlkokulu Türk Birliği'nde, Ortaokulu Karşıyaka Orta okulunda (şube), liseyi de Karşıyaka Lisesi'nin ilk mezunları arasında 1947 yılında bitirdi.

Öğrencilik yıllarının başlarında ilk musiki derslerini babası merhum Hafız Bekir Sıtkı Yazar'dan alan İsmet Yazar, daha sonra Rakım Elkutlu, Mehmet Kasabalı, Yusuf Nalkesen ve Mehmet Kutlugün gibi üstadlardan aldığı dersler ile musiki bilgi ve repertuarını arttırdı.

Liseyi başarıyla tamamlayan İsmet Yazar zaman kaybetmeden vatani görevini yedek subay olarak yaptı ve 1951'de TRT İzmir Radyosuna giren sanatçı aralıksız 28 yıl solist ve korist olarak burada çalıştı. TRT yıllarında Karşıyaka, İzmir ve çevresinde konserler veren İsmet Yazar 1979 yılında kendi arzusuyla TRT'den emekli oldu.

DHA
Haber Tarihi: 13 Eylül 2013 Cuma 21:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/unlu-sanatci-vefat-etti-198019-haber/