Muş'ta deprem!

MUŞ merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Tüten Köyü'nde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 23.40'ta merkez üssü Muş'a bağlı Tüten Köyü'nde 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 2,5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Muş, Bingöl, Ağrı ve Erzurum'dan da hissedildi. 
 
MUHTAR AYDIN: ÇATLAKLAR NEDENİYLE EVLERE GİREMİYORUZ 
 
Depremin merkez üssü Muş merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Tuten Köyü'nün muhtarı Mehmet Sıddık Aydın, çatlaklar nedeniyle evlerine giremediklerini söyledi. 150 kişinin yaşadığı köyün muhtarı Aydın, "16 haneli 150 nufüslu köyde çok şükür yıkık bina yok. Evlerde çatlaklar var. Yağan yağmur nedeniyle çatlaklar olan evlere yıkılır korkusuyla giremiyoruz. Çoluk çocuk dışarı yardım gelmesini bekliyoruz. Köyümüze acil olarak çadır istiyoruz" dedi. 
 
Depremden sonra ekiplerin gelip köyü kontrol ettiğini söyleyen Mehmet Sıddık Aydın, "Ekipler, depremden sonra gelip köyde kontrol yaptılar. Daha sonra başka köylerde hasar tespiti olup olmadığına bakmak için gittiler. Deprem şiddetli şekilde hissedildi. Allaha şükür yıkıntı ve enkaz altında kalan yok" diye konuştu. 
 
DEPREM BİNGÖL'DE DE HİSSEDİLDİ
 
Muş merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Tuten Köyü'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem Bingöl'de de hissedildi. Depremi hisseden bazı vatandaşların panikleyerek kendini sokağa attı. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşlar daha sonra evlerine geri döndü.

DHA
Haber Tarihi: 18 Eylül 2013 Çarşamba 09:37Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/musta-deprem-198839-haber/