Hababam Sınıfı Sergisi açıldı

Adana'da 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında oluşturulan 'Hababam Sınıfı Heykel, Afiş, Karikatür ve Set Fotoğrafları Sergisi, Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.

Yazar Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan filmde rol alan Münir Özkul, Ayşen Gruda, Adile Naşit, Kemal Sunal ile Şener Şen'in balmumu heykellerinin yer aldığı serginin açılışı yoğun ilgi gördü.

Bugüne kadar defalarca izlenerek Türk halkının hafızasına kazınan Hababam Sınıfı filminin oyuncuları Ahmet Arıman, Dilaver Gür, Ercan Gezmiş, Tuncay Akça, Tayfun Akalın, Cafer Dere, Dinçer Çetindamar, Teoman Ayık, Mehmet Çatay ve Faruk Şavlı'nın da hazır bulunduğu açılışa kitabın yazarı Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, Etem Çalışkan, Turan Selçuk'un kızı Aslı Selçuk ile çok sayıda davetli de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Hababam Sınıfı'nın öğretmenlik mesleğini canlandıran önemli bir film olduğunu kaydetti. Filmin nasıl çekildiği konusunda bilgi veren Aldırmaz, Tepebağ Mahallesi'ndeki Sinema Müzesi'nin yanındaki tarihi binanın restore edilip, Hababam Sınıfı Müzesi olarak düzenleneceğini hatırlattı.

Oyunculardan Tuncay Akça, Hababam Sınıfı'nın İstanbul'da çekildiği yerde bazı kişilerin afişlerine bile tahammül etmediğini belirterek, "Bize söz verdiler, biz burada güzel bir sınıf açacağız, dediler. Ne yazık ki bu sınıfı halen yapmadı. Bu sınıfı Adana Büyükşehir Belediyesi onlardan daha evvel yaptı. Hababam'ın çekildiği yerler daha uzakta. Ama herkese çok değer veren Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şey, burada mutlu olduk." dedi.

Konuşmalardan sonra Zihni Aldırmaz, oyunculara günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra oluşturulan hazırlanan sınıfta sıralara oturan oyuncular, o günleri tekrar canlandırdı. Hayranları ise sanatçılarla ve bal mumu heykellerle bol bol fotoğraf çektirdi.


CİHAN
Haber Tarihi: 18 Eylül 2013 Çarşamba 22:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hababam-sinifi-sergisi-acildi-199046-haber/