Depresyon, konsantrasyonu bozuyor

İş yerlerindeki yoğunluk ve kötü çalışma ortamı çalışanların depresyona girmesine yol açıyor.

Bunların tek sebep olmadığını dile getiren Avrupa Depresyon Birliği (EDA) Temsilcisi Detlef Dietrich, genellikle başka faktörlerin de rol oynadığını belirterek, iş yerinde çatışmaların da buna sebep teşkil ettiğini dikkat çekti.

Dietrich “Depresyonun ana belirtilerinden biri moral bozukluğu, ilgisizlik, gayretsizlik ve sevinci yitirme. Bunun yanı sıra uyku bozukluğu ve iştahsızlık gibi belirtiler de gelebilir. İş yerinde ise bunun yansıması olarak konsantre bozukluğu ve dikkat çekme görülüyor” diye konuştu.

Dietrich, bu belirtilerin iki haftadan fazla görülmesi halinde doktora gidilmesini tavsiye etti. Birçok çalışanın işverenine depresyona girdiğini anlatmaktan kaçındığını doğrulayan Dietrich, böyle bir korkunun boş yere olmadığını ifade etti.

Bu tür bir rahatsızlığı engellemek için insanın hobi ve spor faaliyetleriyle dengelemesi gerektiğini kaydeden Dietrich, bu faktörlerin insanın öz güvenine katkı sağlayacağını kaydetti.


CİHAN
Haber Tarihi: 03 Ekim 2013 Perşembe 19:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/depresyon-konsantrasyonu-bozuyor-202276-haber/