"İstanbul'u yıkacağız"

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmaları halinde büyük projelerinin olduğunu belirterek, “Bazen kentler yıkarak da güzelleşir. İstanbul’u da yıkacağız, hiç endişeniz olmasın. O silueti bozan binaları yıkacağız” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Hürriyet gazetesine konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli’nin adının Dersim olarak değiştirilmesine destek verdi.
 
Kılıçdaroğlu, “Tuncelililer kendilerini Dersimli olarak tanımladıkları için isim değişikliğinin hiçbir sakıncası yok. Tunceli Dersim olursa, olur yani. Keşke bunun için referandum yapılsa, Tuncelililere sorulsa. “Adınız Tunceli mi olsun Dersim mi olsun?” diye. Kabul ederlerse bir sorun yok. Nitekim bir spor kulübü kurdular. Ben o referanduma katılsam, Dersim olmasını isterim, bir sakıncası yok” diye konuştu.
 
Hz. Peygamberin soyundan geldiğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in soyundan geliyor mensubu olduğumuz aile. Ancak biz bunu siyasette kullanmıyoruz. ‘Seyyid’ soyuyuz yani. Bu konuda yazılmış çok sayıda makale de var” dedi.
 
'SARIGÜL'ÜN GELMESİYLE İLGİLİ TEREDDÜT YOK'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için değerlendirmelerde de bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Verilen mesajlar, Mustafa Sarıgül’ün partiye geleceği yönünde, bu konuda ortada bir tereddüt aşağı yukarı yok. (Gülümseyerek) Öyle görünüyor. İstanbul için aday adaylarımız var ama aday kim olursa herkes onunla beraber çalışacak” şeklinde konuştu.
 
Bazı illerde adayların belli olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ordu, Eskişehir, Aydın gibi illerimizin adayları kesin. Başarılı belediye başkanlarımız bu illerin başkanları. Onlarla yola devam ediyoruz” dedi.
 
'İSTANBUL'U YIKACAĞIZ'
İstanbul için büyük projeleri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “İstanbul’un tarihsel kimliğine kavuşturulması lazım. Bir rant alanı olmaktan çıkarılması gerekiyor. Doğasının, tarihin korunması lazım. Bunun için de oraya sosyal demokrat bir belediye başkanı gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bazen kentler yıkarak da güzelleşir. İstanbul’u da yıkacağız, hiç endişeniz olmasın. O silueti bozan binaları yıkacağız. Sultanahmet’i eski görkemli günlerine kavuşturacağız. Yine bakıldığı zaman Sultanahmet eski Sultanahmet olacak. Arkasındaki silueti bozan binalar kesinlikle gidecek. Ankara’da da aynı şeyi yapacağız. Ankara’ya o eski bulvarlarını geri vereceğiz. O eski geniş bulvarlarını, insanların rahatlıkla yürüdüğü bulvarlarını yeniden yapacağız.”
 
'ESPRİ YAPTIM, CİDDİYE ALDI'
Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a bir bayram ziyaretinde bulunsaydınız ne söylemek isterdiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
 
“Espri yapmayı isterdim. Siyasette eğer espri olmazsa gerginlik oluyor. Siyasette espri toplumu gülümsetir.
 
En son kendisini ziyaret ettiğimde gene bir espri yapmıştım. Ameliyat olmuştu, nasıl geçtiğini sormuştum. Ameliyat sırasında boğazından aşağıya bir hortum indirildiğini, bu nedenle ses tellerine hafif zarar verdiğini ifade etmişti.
 
Ben de espri olarak ‘Bunu yapan CHP’li bir doktor olsa gerek’ demiştim. Gerçi kendisi ciddiye almıştı bir an için espriyi. (Gülerek) Oysa ben nereden bileyim doktor CHP’li mi, değil mi?”
Haber Tarihi: 15 Ekim 2013 Salı 09:58Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/istanbulu-yikacagiz-204621-haber/