Serena Williams 3. kez şampiyon!

"TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda ABD'li Serena Williams, rakibini 2 - 1 yenerek 3. kez bu turnuvanın şampiyonu oldu.
Turnuvada yenilgisiz şampiyon olan ABD'li tenisçi İstanbul'dan şampiyonluk kupasının yanında, 2 milyon 145 bin dolar para ödülü de kazandı. Finale kadar yenilgi almayan Çinli Li Na ise 1 milyon 90 bin dolar para ödülü elde etti.
 
TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde kadınlar dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, şampiyon oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan turnuvada, tekler finalinde Serena Williams, Çinli Li Na'yı 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle mağlup ederek, mutlu sona ulaşırken final mücadelesinde salonun tribünleri tamamen doldu.
 
Karşılaşmaya iyi başlayan Li Na, iki kez servis kırarak, 6. oyun sonunda 5-1 öne geçti. Serena Williams, sonradan toparlansa ve skoru 5-2 yapsara Çinli raket, 36 dakika süren ilk seti 6 - 2 kazanarak, 1-0 öne geçti.
 
İkinci sette, büyük çekişme yaşandı. Serena Williams, zorlanmasına rağmen 12. oyunda zorlansa da rakibine servisini kırdırmadı ve seti 6 - 3 kazanarak, skoru 1 - 1'e getirdi ve eşitliği sağladı.
 
Üçüncü sette çekişmeli geçti. Ancak Serena Williams, kortlarda bu tür finallerde pek rastlanılmayan bir başarı göstererek Li Na'nın, servis kırmasına imkan vermedi ve seti 6 - 0 mücadeleyi de 2 - 1 kazanarak şampiyon oldu.
 
2 MİLYON 145 BİN DOLAR KAZANDI
 
Bu arada turnuvada yenilgisiz şampiyon olan Serena Williams, 2 milyon 145 bin dolar para ödülü kazandı. Finale kadar yenilgi almayan Çinli oyuncu Li Na ise 1 milyon 90 bin dolar para ödülü elde etti.
 
Turnuvanın son gününde oynanan tekler ve çiftler finalleri, dolu tribünler önünde oynandı. Dereceye giren teniscilere de ödülleri alkışlar arasında verildi.

CİHAN
Haber Tarihi: 27 Ekim 2013 Pazar 20:04Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/serena-williams-3-kez-sampiyon-206985-haber/