"İş dünyası yatırıma davet edildi"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın Türk iş dünyasını, yatırıma davet ettiğini söyledi.

Türkmenistan'ın milli günü dolayısıyla Ankara Swiss Otel'de verilen resepsiyona, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı. Resepsiyonda konuşan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve tebriklerini getirdi.

Türkmenistan'la Türkiye arasında son derece yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu kaydeden Bakan Çağlayan, son 4 yılda işadamlarıyla 2 milyon kilometreden fazla yol yaptığını belirterek, en çok gittiği ülkelerden birinin de 'ata vatanımız' Türkmenistan olduğunu söyledi.

Çağlayan, Türkmenistan'ın müteahhitlik sektörü açısından önemine dikkati çekerek, şu açıklamalarda bulundu: "Şimdi Türk iş dünyasını Türkmenistan'da sadece müteahhitlik yapan değil, Türkmenistan'ın sanayisinin, ekonomisinin kalkınmasında dış ticaretinin gelişmesinde ata vatan olarak bildiğimiz Türkmenistan'da yatırıma davet ettik."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında Türkmenistan ile Türkiye'nin kalplerinin birlikte attığını vurguladı. Yıldız, iki ülke arasındaki yapılacak daha çok fazla iş olduğunu belirtti.


CİHAN
Haber Tarihi: 04 Kasım 2013 Pazartesi 21:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/is-dunyasi-yatirima-davet-edildi-208519-haber/