Başkent'te ‘İşte Güneş’ sergisi açıldı

'İşte Güneş' (Here Comes The Sun) adlı sergi, ANFA Altınpark Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde açıldı.


Berlin Humboldt Üniversitesi Fizik Eğitim Bölümü ve Neues Universum Çocuk Müzesi’nin bir projesi olan serginin açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül, ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhardt Pohl, Goethe-Institut’den Prof. Dr. Lutz-Helmut Schön ile katılımcılar gerçekleştirdi.

ERTÜRK: SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, Goethe-Institut HÜ Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile HÜ Eğitim Fakültesi’nin iş birliğinde düzenlenen serginin açılışında konuşan ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, “Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezinde ‘İşte Güneş’ adlı sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde 50 deney birimi ile 9 farklı gösteri yapıldığını belirten Ertürk, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek liderliğinde hizmette zaman mevhumunu ortadan kaldıran anlayışı kendine amaç edinmiş deneyimli kadrolarla gelecek nesillerin bilinçli yetişmesi konusundaki hassasiyetimiz bilinmelidir.

Evlatlarımızın özünde ‘Güneşi gölgeye delil kılmışızdır’ ve ‘İlim Çin’de bile olsa gidip alınız’ düsturunun birleşmesi vardır. Bu bakış açısı ile yaklaştığımız bilimsel çalışmalar Sayın Melih Gökçek öncülüğünde yarın daha iyi noktalara ulaşacaktır.”

Sergiye tüm çocukları ve öğrencileri davet ederek konuşmasını sürdüren Ertürk, “Ankara’da ilk defa düzenlenen ‘İşte Güneş’ sergisi ile geleceğimizin teminatı çocuklarımız güneşi daha yakından tanıyacaklar. Sergi sayesinde çocuklar hem öğrenecek hem de eğlenecekler.” diye konuştu.

ALMANYA BÜYÜKELÇİSİ: ANKARA’DA GÖSTERİLMESİNDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberthardt Pohl ise böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Pohl, şunları söyledi: “Herkes ışığı ve enerji potansiyeli nedeniyle güneşi sonsuz gibi algılamaktadır.

Oysa enerji kaynağı güneş olmasa, dünyada renklerin, mevsimlerin ve yaşamın olmayacağını çocuklarımıza anlatamayız. İşte bu tarz sorulara cevap verecek olan bu sergi, geçen yıl İstanbul’da açılmıştı. Bu yıl da serginin Ankara’da gösterilmesinden dolayı çok mutluyum.”

Konuşmaların ardından ANFA Genel Müdürü Ertürk, Büyükelçiye, Türk geleneğinde yer alan yer sofrası sinisi ile tahtası hediye etti. Güneşin sonsuz enerji potansiyelini ve geleceğin enerji kaynağı olarak kullanımının tanıtıldığı 'İşte Güneş' sergisinde ilginç deneyler, interaktif enstalasyonlar, bilgi oyunları ve bilgisayar animasyonları yoluyla hem çocuklar hem de yetişkinler güneşin içine doğru bir yolculuğa çıkarılıyor. Sergi, 31 Ocak 2014 tarihine kadar Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde görülebilecek.


CİHAN
Haber Tarihi: 05 Kasım 2013 Salı 18:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/baskentte-iste-gunes-sergisi-acildi-208689-haber/