Uludağ'daki yangının etrafı çevrildi

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ'da 48 saati aşkın süredir devam eden orman yangınında sona gelindi.

Yangının etrafını çevirdiklerini belirten Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, rüzgar çıkmadığı taktirde sabaha kadar söndürme çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.

Pazar günü saat 15.00'de bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, 6 farklı noktaya ulaşmıştı. Bölgenin kayalık olması nedeniyle hızlı müdahale edilemeyen yangına Bursa, Yalova, Bilecek, İzmir ve Kütahya'dan gelen ekipler müdahale etti.

Dün İstanbul'dan gelen 2 yangın söndürme helikopterinin gün boyu süren çalışmaları sonucunda yangının etkili olduğu alan daraltıldı. Sarıalan bölgesi tamamen söndürülürken, Süleymaniye köyü yakınlarındaki alanda etkisini sürdürdü.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, lodosun yaymaya çalıştığı yangına gün boyu uçakla su döküldüğünü ifade etti. Fazla genişlemeden yangının etrafını çevirdiklerini belirten Coşkun, Gökdere bölgesinden bir patika yol bulduklarını ve o yolu arazözlerin geçeceği şekilde genişletmeye başladıklarını dile getirdi. Coşkun, sabaha kadar sürecek çalışmaların ardından yangının tamamen söndürüleceğini kaydetti.

Ahmet Köksal Coşkun ayrıca, yaprakların yandığı örtü yangınında 150 hektarlık alanın zarar gördüğünü sözlerine ekledi. 


CİHAN
Haber Tarihi: 05 Kasım 2013 Salı 20:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/uludagdaki-yanginin-etrafi-cevrildi-208718-haber/