Zincirli sahte polis çetesi!

Türkiye’ye kaçak olarak gelen Bangladeşlilerin evlerini polis yelekleriyle basan çete çökertildi. Çetenin fidye için adam kaçırdığı da ortaya çıkarıldı
İstanbul Bayrampaşa’da 20 Ekim 2013’de Türkiye’ye kaçak olarak giren kişilerin kaldığı bir evde kovalamaca yaşandığı ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri gönderildi. Polis evde kalan kaçak dört Bangladeş uyruklu kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler evin kapısını kırarak giren polis yelekli ellerinde elektro şok cihazı bulanan bazı şüpheliler tarafından soyulmak istendiklerini, ancak o sırada evdeki arkadaşlarının yardımıyla suçluları kovaladıklarını anlattı.
 
Liderleri tekstilci
Bangladeş uyruklu kişiler daha önce arkadaşlarının kaldığı başka evlerde de benzer olayların yaşandığını söyleyince polis soruşturma başlatıldı. Gasp Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntüleri ve görgü şahitlerinin ifadelerine göre kısa sürede sahte polis çetesi üyelerinin kimliklerini tespit etti. Önceki sabaha karşı Bayrampaşa ve Esenler’de yapılan eş zamanlı baskınlarda liderliğini bir tekstil atölyesinde çalışan Nihat A.’nın (28) yaptığı 12 kişiyi gözaltına aldı.
 
Polis şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yaptığı aramada bir kuru sıkı tabanca, polis yelekleri, kelepçeler, zincirler, asma kilitler, bağlama ipleri, cep telefonu şeklinde elektro şok cihazları ve Bangladeşlilerden gasp edilen cep telefonları buldu.  
 
Şebekenin bugüne kadar göçmenlerin kaldığı 3 eve baskın yaptıkları son baskında ise direniş görünce kaçmak zorunda kaldıkları ortaya çıktı.
 
Fidye için kaçırmışlar
Baskınlar sırasında şüphelilerin kaldığı bir evde elleri ve ayakları zincirle bağlı perişan bir halde bulunan Bangladeş uyruklu Haşim İslam’ın ise fidye amacıyla kaçırıldığı öğrenildi. Polis yaptığı araştırmada Haşim İslam’ın, İran’da insan ticareti yapan ağabeyinden fidye istemek amacıyla kaçırıldığını tespit etti. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

DHA
Haber Tarihi: 06 Kasım 2013 Çarşamba 09:16Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/zincirli-sahte-polis-cetesi-208750-haber/