5 ilde torbacı operasyonu: 19 tutuklu

Malatya merkezli 5 ilde torbacı olarak isimlendirilen uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 106 kilogram uyuşturucu, 108 ecstasy hap ele geçirilirken, 19 şüpheli tutuklandı.


Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlileri tarafından eğlence merkezi, okul yakınlarında, torbacı olarak adlandırılan şüphelilere yönelik iki günde 9 ayrı operasyon düzenlendi.

Operasyonun ilk ayağı Malatya, Ankara, Kocaeli ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Torbacılara yönelik 8 ayrı operasyonda toplam 106 kilogram esrar, 108 uyarıcı nitelikli ecstasy hap ele geçirildi. Uyuşturucularla ilgili olarak 12 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyonun ikinci ayağında ise Malatya’da 9 kişi ve Diyarbakır’da 1 kişi daha gözaltına alındı. Operasyon sonunda, 19 şüpheli ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak’ suçundan adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli, savcılık tarafından serbest bırakılırken, 19 şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme, 19 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Şüpheliler, Malatya E Tipi Cezaevi’ne konuldu.


CİHAN
Haber Tarihi: 13 Kasım 2013 Çarşamba 18:06Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/5-ilde-torbaci-operasyonu-19-tutuklu-210229-haber/