Beşir Atalay, Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı kabul etti.

Kabulde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade eden Atalay, KKTC'nin Türkiye ile kardeşlik içerisinde daha da güçlenerek geleceğe birlikte yürüyeceğini ümit ettiğini aktardı.

Kıbrıs müzakerelerine de değinen Atalay, müzakere masasında güçlü olmanın Kıbrıs Türk tarafına avantaj sağlayacağını anlattı. Atalay, "Müzakere süreci sonuç verir vermez biz elimizden geleni yaparız, ama güçlü olursak daima avantajlı olacağız diye umut ediyoruz." dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu da, KKTC'nin kuruluşundan bugüne çok mesafe kat ettiğini kaydetti. Türkiye'ye KKTC'ye yaptığı desteklerinden dolayı teşekkür eden Yorgancıoğlu, Kıbrıs müzakerelerinden Kıbrıslı Türk ile Kıbrıslı Rumlar arasında bazı uzlaşılara varılmış olsa dahi sonuca varılamadığına işaret etti.

En erken zamanda görüşmelerin yeniden başlaması ve sonuç alınması için hükümet olarak çalıştıklarını belirten Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerin yeniden başlaması ve bir sonuca varılması için elinden geleni yapacağını bildirdi.


CİHAN
Haber Tarihi: 14 Kasım 2013 Perşembe 23:40Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/besir-atalay-yorgancioglunu-ziyaret-etti-210516-haber/