Boğa hızını alamadı

Aydın’ın İncirliova ilçesi Dereağzı köyünde bu yıl 3.sü düzenlenen boğa güreşlerinde azgın boğalar sahiplerine zor anlar yaşattı.

Arenada rakibiyle güreşe hazırlanan bir boğa, hırsından sahibini boynuz darbesiyle havaya fırlattı. Yere düşen adamın üzerine yürüyen boğayı görevliler güçlükle uzaklaştırdı.

Boğa, sahibinin elbiselerini parçaladı. Güreşlerde kaçan boğalar arenayı çevreleyen demirleri yıkarak insanların üzerine düştü. Kimsenin yaralanmadığı güreşlerde, yenilen boğalar kaçarken, boğaları galip gelenlerde davul ve zurna eşliğinde zaferi kutladı. Kimi boğasını başından öperken, kimi de kulaklarının dibinde zurna çaldırdı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği boğa güreşine 100'den fazla boğanın katıldı. Dereağzı köyünde düzenlenen boğa güreşine, havanın da güneşli olması dolayısıyla vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Arenada boğalar güreşirken vatandaşlar da güzel havanın ve güreşin tadını çıkardı.

Zaman zaman boğaların kaçmaları insanlar arasında heyecana sebep olsa da herhangi bir yaralanma olmadı. Azgın ve süsen boğalarla başa çıkamayan boğa sahipleri hayvanlarını arenaya traktörün arkasına bağlayarak getirdi. Arenada kıyasıya yapılan güreşlerde yenilen boğalar çareyi kaçmakta buldu.

İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay’ın güreş ağası seçildiği boğa güreşinden elde edilecek gelir köyün içme suyu için kullanılacak.


CİHAN
Haber Tarihi: 17 Kasım 2013 Pazar 20:16Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/boga-hizini-alamadi-211073-haber/