Başbakanlık önünde canlı bomba alarmı

Başbakanlık Vekâletler Caddesi girişinde kendisine canlı bomba süsü veren bir kişi etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Yapılan inceleme sonucunda etkisiz hale getirilen şahsın üzerinde bomba düzeneği süsü verilmiş; kumaş, cam macunu, kablolar ve batarya ele geçirildi.

Öğle saatlerinde Başbakanlık girişinde hareketli saatler yaşandı. Polis telsizinden yapılan anonsta bir kişinin Başbakanlık Vekâletler girişine geleceği ve ekiplerin duyarlı olması istendi. Şahsın, beyaz ceketli, gri pantolonlu ve tarama özürlü (kel) olduğu ve üzerinde düzenek olduğu aktarılarak, ekiplerin dikkat etmesi gerektiği vurgulandı. Telsiz anonsundan kısa bir süre sonra söz konusu şahıs Başbakanlık girişinde görüldü. Korumaların kimlik göstermesini istediği şahıs, kimlik göstermedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan ve elini gömleğinin içine atan şahsı etkisiz hale getirmek için korumalar havaya ateş açtı. Korkup baygınlık geçiren şahıs, ekipler tarafından gözaltına alındı.

ŞAHSIN ÜZERİNDEN BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ CAM MACUNU VE KABLOLAR ÇIKTI

Yaşananların ardından olay yerine bomba uzmanları ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Başbakanlığın bulunduğu cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Emniyete ait bir polis helikopterinin de olay yeri çevresinde dolaştığı görüldü. Şahsın üzerinden çıkan eşyalar incelemele alındı.Yapılan inceleme sonucunda etkisiz hale getirilen şahsın üzerinde bomba düzeneği süsü verilmiş; kumaş, cam macunu, kablolar ve batarya ele geçirildi.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDEKİ MOBESE İNCELEMEYE ALINDI

Olayın gerçekleştiği yeri gören Başbakanlık karşısındaki mobese kamerası da bulunduğu yerden söküldü. Kamera, incelenmek üzere görevliler tarafından Başbakanlığa götürüldü.

ŞAHIS 155’İ ARAYARAK KENDİNİ İHBAR ETMİŞ

Zanlının olaydan 5 dakika önce, polise telefonla ihbarda bulunduğu öğrenilirken, kendi eşkâlini tarif eden şüphelinin "Başbakanlık önüne canlı bomba gelecek" dediği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada, "1961 doğumlu 'Tuğrul Bayır' isimli şahsın saat 12:10 civarında Vekaletler Caddesi üzerinde kimlik ibraz etmemesi ve polisin 'dur' ihtarına uymaması akabinde, korumalar havaya iki el ateş açarak şahsi yere yatırmak suretiyle gözaltına almışlardır. Tahkikat devam etmektedir" denildi.

Şahsın maddi sıkıntılar nedeniyle böyle bir eyleme giriştiği öğrenildi.

Başbakanlık girişindeki ekipler tarafından yapılan inceleme sona erdi. Vekaletler Caddesi araç ve yaya trafiğine yeniden açıldı.


CİHAN
Haber Tarihi: 21 Kasım 2013 Perşembe 12:24Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/basbakanlik-onunde-canli-bomba-alarmi-211820-haber/