İŞKUR fuarına yoğun ilgi

İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü tarafından 'Bu Fuarda İş Var' sloganı altında ikincisi düzenlenen 'Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(SAMİF)’e işveren ve iş arayanların ilgisi beklenenden yoğun oldu.

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Canik Başarı Üniversitesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) organizasyonuyla düzenlenen SAMİF 3 gün açık kalacak.

Fuarın açılışı öncesi stantları tek tek gezen, hem işveren hem de iş arayanlar ile sohbet eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy etkinliğin çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, "2003 yılında kurum olarak 65 bin kişiye istihdam sağladık. Oysa geçen yıl 550 bin istihdama ulaştı. Bu yıl ilk 10 ay itibariyle özel sektöre yetiştirdiğimiz insan sayısı 600 bindir. Hedefimiz bu rakamları milyonlara çıkartmaktır." dedi.

Bu tür fuarları kurum olarak çok önemsediklerini hatırlatan Mehmet Ali Özkan, "Gençler ülkemizin geleceğidir. Gençlerimizi iyi yetiştirmemiz gerekiyor. 2003 yılında kurum olarak 65 bin kişiye istihdam sağladık. Oysa geçen yıl 550 bin istihdama ulaştık. Bu yıl ilk 10 ay itibariyle özel sektöre yetiştirdiğimiz insan sayısı 600 bindir. Hedefimiz bu rakamları milyonlara çıkartmaktır. Özellikle temel hedef aslında istihdamdır. Tek taraflı bir şeyin yapılması mümkün değildir. Bu fuar da gerçekten iş var.” diye konuştu.

'Ne iş olursa yaparım' anlayışının artık bittiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şunları söyledi: "Türkiye gelişiyor ve değişiyor. Bu süreçte iş kollarında da yeni çalışma tekniklerinin karşımıza çıktığını görüyoruz. Artık ne iş olsa yaparım anlayışı bitiyor.

Eğer bir noktada çalışacaksak belirli nitelikli kişiler olacak kendimizi hazırlamak zorundayız. İnsanlarımızı bu bağlamda ilk hazırlayan milli eğitim kurumlarımızdır. Bunun ikinci basamağı gençlerimizi geleceğe hazırlayan üniversitelerimizdir. Zaman zaman buraları bitirmek yetmiyor olabiliyor. Uzmanlaşmış insan olabilmek için bazen lisans veya doktora gibi yapılması gereken çalışmaları yaparak uzmanlaşmış kişiler olmak gerekiyor.”

Fuarın en önemli paydaşlarından birisi olan Canik Başarı Üniversitesi adına konuşan Rektör Prof. Dr. Yunuf Bekdemir, "Birçok gencimizin stantlarda başvuru yaptığını gördüm. İstihdam o kadar sihirli bir sözcük ki, ülkenin gelişebilmesi adına çok önemlidir.

Üniversitemiz olarak, bize düşen siz değerleri gençleri mesleğine giden yolda daha bilgili olarak yetiştirebilmektir. Mezunlarımız ne kadar çok istihdam edilirse, biz üniversiteler olarak bir o kadar başarılıyız. Bizim yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Gençlerimizin mutlaka daha yetişmiş ve donanımlı olması lazımdır." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi alkışlar eşliğinde kesildi. Program, kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören'in 'At Şu Adımı' adli semineriyle devam etti.


CİHAN
Haber Tarihi: 26 Kasım 2013 Salı 19:43Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iskur-fuarina-yogun-ilgi-212907-haber/