Bakan Eroğlu'na tazminat protestosu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanları, kendilerine havacılık tazminatı ödenmediği için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu protesto etti.

Bakan’a seslerini duyurmaya çalışan eylemciler, tazminatın ödenmesiyle ilgili bir adım atılmadığı takdirde 13 Aralık’ta uçakları kaldırmayacaklarını ifade etti.

Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ndeki çalışanlara havacılık tazminatının ödenmemesini protesto etti. Başbakanlık önündeki Güvenpark’ta toplanan çok sayıda Büro Memur-Sen üyesi meteoroloji çalışanı, seslerini duyurmak için eylem yaptı.

Eylemciler daha sonra Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde bir programa katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu da protesto etmek için genel müdürlük önüne geldi. Eylemciler, Eroğlu’nun çıkışı ile birlikte ‘Tazminat hakkımız engellenemez’ ‘Bakan sesimize kulak ver’ şeklinde slogan attı.

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Sipahi, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, havacılık tazminatının Meteoroloji çalışanlarına ödenmesi için olumlu bir adım atmazsa 13 Aralık 2013 Cuma günü uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak uçak kaldırmama eylemi yapacağız.” dedi.

Genel bütçeye ek bir yük getirmeyen, Meteoroloji çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesini istediklerini vurgulayan Sipahi, şöyle devam etti: “Orman ve Su İşleri Bakanlığı havacılık tazminatının Meteoroloji çalışanlarına ödenmesi için olumlu bir adım atmazsa, 13 Aralık 2013 Cuma günü uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak bazı havaalanlarında rötar, bazı havaalanlarında ise uçak kaldırmama eylemi yapacağız.”


CİHAN
Haber Tarihi: 04 Aralık 2013 Çarşamba 20:30Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bakan-erogluna-tazminat-protestosu-214534-haber/