Erdoğan'dan Hakan Şükür'e ağır sözler

Başbakan Erdoğan, Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifa etmesiyle ilgili olarak. “Dürüstse parlamentodan da ayrılır” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası hakkında, ''Beklemiyordum. Kendisine yakıştıramadım. Eğer dürüstse kendisinin Parlamento'dan da ayrılması gerekir." dedi.
 
Konya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası konusunda şunları söyledi:
 
"Böyle bir şeyi beklediğimi söylemem yanlış olur, beklemem. Çünkü böyle bir şeyi doğrusu kendisine de yakıştıramadım. Ama biliyorsunuz her söz sahibinindir, dolayısıyla her söz sahibini bağlar. Bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı tavır ortadadır. Ama böyle bir tavrı takınmış bir genel başkana, partiye karşı bu tür açıklamaları -kendisinden veya bir başkasından bilemem- yapmış olmasını yadırgadım doğru bulmuyorum."
 
Erdoğan, "Üzüldünüz mü?" sorusuna ise, "Niye üzüleyim? Gönül şunu arzu ederdi: Yani bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o parti ile birlikte hareket eder. Ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz. Eğer dürüstse o zaman Parlamento'dan ayrılır, milletvekilliğinden ayrılır. Çünkü bağımsız olarak bu Parlamento'ya gelmiş birisi değilsin."
 
Erdoğan, ihale yolsuzluğu operasyonlarına ilişkin de, "Bunların hepsi adli süreç, neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz." dedi.
Haber Tarihi: 17 Aralık 2013 Salı 15:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/erdogandan-hakan-sukure-agir-sozler-217055-haber/