"Abdestimizden şüphemiz yok"

Egemen Bağış, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında hakkındaki iddialara ilişkin, “Bizim alnımız ak, başımız dik. Abdestimizden de şüphemiz yok, namazımızdan da itikadımızdan da.” dedi. Bağış, basın mensuplarının soru isteğini geri çevirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında hakkındaki iddialara ilişkin, “Bizim alnımız ak, başımız dik. Abdestimizden de şüphemiz yok, namazımızdan da itikadımızdan da.” dedi. Bağış, basın mensuplarının soru isteğini geri çevirdi.

Bakan Egemen Bağış, ‘Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Projesi Sertifika Töreni’ne katıldı. Burada konuşma yapan Egemen Bağış, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını değerlendirdi. Eğitime vurgu yaparak konuşmasına başlayan Bağış, “Eğitim, bizim birlik ve beraberliğimize kastedenlere, bu ülkenin gücünü zayıflatmak isteyenlere, yarınlara umutla bakmamıza mani olanlara karşı en büyük kalkanımızdır. Bu yüzen Murat Akdoğan Vakfı’nın ve Kalkınma Ajansımızın çabalarını takdirle karşılıyoruz. İlimden ferasetten yoksun odaklar, Türkiye’yi zifiri günlere sürüklemek için tekrar iş başında. Gezi adındaki darbe girişimi nasıl milli irade duvarına tosladıysa, bugün de toslayacaktır. Türkiye hiçbir zaman oligarşilerin, aristokratların ve belirli grupların devleti olmayacaktır. Sadece milli irade ile yoluna devam edecektir. Demokrasilerde devlet içinde devlete, devlet içinde çetelere, örgütlere müsamaha gösterilmez. Değerlerimizde de kula kulluk yoktur. Devlet için millet anlayışı tedavülden kalkmıştır. Artık millet için devlet vardır. Seçkinlerin değil, uluslararası güçlerin değil, artık sadece milletin devleti vardır. Manşetlerle hükümetlerin devrilmesi artık arşivlerde kalmıştır. Bu ülkede kirli tuzaklar kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gezi olaylarının hükümeti devirme girişimi olduğunu öne süren Bağış, “Gezi’de oyunu nasıl bozduysak yine bozacağız. 27 Nisan’da muhtıralara karşı nasıl dik durduysak yine duracağız. Bizim alnımız ak, başımız dik. TBMM’de açık şeklide vurguladık. Bizim abdestimizden de şüphemiz yok, namazımızdan da itikadımızdan da.” ifadelerini kullandı.

‘HALK BANKASI, COĞRAFYANIN EN BAŞARILI BANKASI’

Halkbank’da yolsuzluk iddialarını da değerlendiren Bağış, Halkbank’ın en iyi kamu bankası olduğunu söyledi. Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamu bankaları her yıl kamu zararı yazıyordu. 2002’den beri gerek kamu gerek özel bankalar net kar ediyor, vergi veriyor ve kalkınmaya vesile oluyor. Bundan rahatsız olan çevreler var. Halk Bankası’nı halkın bankası haline getirdik, birileri bundan rahatsız oluyor. Halk Bankası sadece Türkiye’nin değil coğrafyanın en başarılı bankası iken, en çok KOBİ’ye kredi veren banka iken, en çok küçük esnafa kredi veren bir banka iken, ekonomik krizin teğet geçmesinde katkısı olmuşken, bir takım güçlerin Halk Bankasını hedef alması düşündürücü. Hedef gerçekten yolsuzluk ile mücadele mi, hükümete, milli iradenin güçlenmesine zarar vermek mi?”

“Biz milletin rahatı için kendimizi feda etmeye hazır olduk, hazır olduğumuzu herkesin bilmesi gerekir.” diyen Bağış, “Artık kendi partilerinden yolsuzluk ithamı ile koltuklarına yeniden sarılanların bize ders vermesi gerçekten trajikomik. Mavi Marmara’da işlenen devlet terörü sebebiyle 9 şehidimizi sahiplenmeyeler bize yön veremezler. Siyaseti ve siyasetçiyi itibarsızlaştırarak devleti kendi güç hevesleri haline getiren yasadışı örgütler bizi yolumuzdan döndürmez. Artık herkes kendi alanında durmayı bilecek. Herkesin haddini hududunu bilmesi gerekecek.” ifadelerini kullandı.

Bağış, programın ardından soru sormak için bekleyen basın mensuplarının yanına gelmedi. Konuşmasının ardından programın düzenlendiği yerden ayrılan Bağış, ayrıca bir soru da almadı.


CİHAN
Haber Tarihi: 23 Aralık 2013 Pazartesi 17:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/abdestimizden-suphemiz-yok-218322-haber/