ABD’de petrol yüklü trenin patlama anı kamerada

ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde, iki trenin çarpışmasıyla devrilen ham petrol yüklü tankerlerdeki şiddetli patlama an be an kameralara yansıdı.
Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olay, Casselton kenti yakınlarında gerçekleşti. Yetkililerin açıklamalarına göre, hububat yüklü bir tren, yan taraftaki demiryolu hattının üzerine devrildi. Bu sırada kendi hattından geçmekte olan 106 vagonluk ham petrol yüklü tren, devrilmiş haldeki vagonlara çarparak yoldan çıktı. Yanmaya başlayan petrol yüklü tankerler bir süre sonra bomba gibi infilak etti. Patlama anı amatör kameralara yansıdı. 
 
Kaza yerine 2 kilometre uzaklıktaki Casselton kentinde evlerin sallandığı ve patlama sonrası gökyüzüne yükselen siyah dumanın 25 kilometre mesafeden görülebildiği bildirildi. En az 7 tankerin patladığı kazayla ilgili olarak 2 bin 500 nüfuslu Casselton kenti sakinlerine tedbir amaçlı evlerinden dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı.
 
Patlayan tankerlerdeki yakıtın 106 otomobilin deposunu doldurabilecek kapasitede olduğu bildirildi. 10 araçlık itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor.
Haber Tarihi: 31 Aralık 2013 Salı 10:50Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/abdde-petrol-yuklu-trenin-patlama-ani-kamerada-219804-haber/