Yıllar sonra duygulandıran buluşma

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, 1991-1993 yıllarında kaymakamlık yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, o dönem Beytüşşebap Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi ve şu an Çorum Ortaköy Kaymakamı olan Kamil Güzel ile 21 yıl sonra bir araya geldi.

Vali Yazıcı, 1993 yılı şubat ayında ağır kış şartları nedeniyle suları donan Beytüşşebap YİBO’yu ziyaret ettiğini belirterek, burada öğrencilerle sohbet etme imkanı bulduğunu anlattı. O yıllarda yokluğun ve yoksulluğun en güçlü şekilde yaşandığını anımsatan Yazıcı, öğrencilerin 2,5 metreyi bulan kar nedeniyle dışarı çıkamadığını, YİBO’da tahta raket ve farklı malzemelerden yaptıkları toplarla oynayarak vakit geçirdiklerini belirtti.

Beytüşşebap kaymakamlığı süresince ilçede eğitime büyük önem verdiğini anlatan Yazıcı, özellikle YİBO’da kalan öğrencilerle özel olarak ilgilendiğini kaydetti. Yazıcı, “Köyünü, anne ve babasını bırakarak eğitim için ilçeye gelen bu çocukların başarılı olmasını çok istiyordum. Öğrencilerin aldığı eğitimle vatanımıza ve milletimize hizmet etmesi en büyük idealimizdi.” dedi.

Çorum Ortaköy Kaymakamı Kamil Güzel’in de o dönem, başarılı, idealist bir öğrenci olduğunu vurgulayan Yazıcı, “YİBO’nun başarılı öğrencileri arasındaydı. Kaymakam olarak, ‘ne olacaksın’ soruma, ‘sizin gibi kaymakam olacağım’ cevabı vermişti. Yıllar sonra verdiği sözü tutarak, istediği ve sevdiği mesleğe başlayan Kamil Güzel’i kutluyorum.” diye konuştu.

Ortaköy Kaymakamı Kamil Güzel ise Beytüşşebap ilçesine bağlı Güneyyaka köyünde doğduğunu, ilköğrenimi Beytüşşebap YİBO’da tamamladığını söyledi. Vali Abdulkadir Yazıcı ile 1993 yılında YİBO’ya ziyaretleri sırasında tanıştığını vurgulayan Güzel, Yazıcı’nın desteğini her zaman hissettiklerini vurguladı. Güzel, Yazıcı’nın ilçedeki öğrencilerle yakından ilgilendiğini, kaymakamlık yaptığı dönemde de öğrencilerin sevgisini ve muhabbetini kazandığını vurguladı.

HAMİ-YET PROJESİ’Nİ İLÇESİNDE UYGULAYACAK

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın Bayrampaşa Kaymakamlığı yaptığı dönemde uygulamaya koyduğu ve Türkiye'nin farklı illeri ve ilçelerinde de örnek alınarak uygulanan Koruyucu Yetim Destek Projesi'ni (Hami-Yet) Ortaköy’de de uygulamak istediklerini belirten Güzel, Vali Yazıcı’dan da bilgi aldı. İlçelerde ikamet eden, babası vefat etmiş, 18 yaşının altında bulunan çocuklar ve annelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar planlanması ve uygulanması amaçladıklarını vurgulayan Kaymakam Güzel, “İlçemizde kamu kurumlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz ile işbirliği halinde hareket edilerek, Hami-Yet ailelerimize psiko-sosyal destek vermeyi amaçlıyoruz.” diye ifade etti.


CİHAN
Haber Tarihi: 07 Ocak 2014 Salı 11:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yillar-sonra-duygulandiran-bulusma-221018-haber/