İzmir’de kaçak mazot operasyonu

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, jandarma tarafından, TÜPRAŞ’tan bir akaryakıt şirketinin dolum tesisine giden boru hattından özel düzenekle mazot çalanlara yönelik operasyonda, kasasındaki tankta 20 ton mazot bulunan bir kamyon ele geçirildi.
Jandarma, kendilerini farkedince kaçan 3 kişinin yakalanması için çalışmalarnı sürdürüyor.
 
Devriye görevi yapan Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 02.00 sıralarında devriye görevi yaparken Kyme Antik Kenti Yolu, Biçerova mevkisi’ndeki Çitlembik Köprüsü yakınlarından yoğun mazot kokusu geldiğini farketti. Bunun üzerine çevrede araştırma yapan jandarma ekipleri, araziye döşenmiş şeffaf bir plastik boru olduğunu görüp, takip ettiklerinde yakındaki, kasasında 21 tonluk yakıt tankı bulunan 35 AR 5961 kamyona gittiğini belirledi.

Bunun üzerine çevredeki araştırmalarını daha derinleştiren jandarma üç ayrı bölgede 500 ve 700’er metrelik taşınabilir boru düzeneği olduğunu tespit etti. Bu borularla Tüpraş’tan bir akaryakıt dolum tesisine giden hattan mazot çalındığı anlaşıldı. Jandarma, bölgeye geldikleri sırada kendilerini farkederek kaçtıklarını belirlediği üç kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 20 ton çalıntı mazot dolu kamyona el konulurken, jandarma soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
 
Dolum Tesisi yetkilileri daha öncede benzer şekilde mazo hırsızlığı yaşadıklarını belirtip, “Bunu önlemek için boru hattının üzerine beton döktürdük. Ancak, yine de hırsızlığı önleyemiyoruz” dedi.

DHA
Haber Tarihi: 09 Ocak 2014 Perşembe 16:55Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/izmirde-kacak-mazot-operasyonu-221574-haber/