Hedefi jokey olmak

Muş Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Semih Şenerman, okul çıkışı, babasının seyis olarak çalıştığı çiftlikte Arap atlarının bakımını yapıyor. Şenerman'ın tek hayali; iyi bir jokey olmak.
 
Dizdaroğlu çiftliğindeki harada yarış atlarının su ve yem ihtiyaçlarını karşılayan Semih Şenerman, 7 yaşından bu yana atlarla ilgilendiğini belirtti. Atları çok sevdiğini ve bu nedenle okuldan artan zamanını çiftlikte geçirdiğini anlatan Semih Şenerman, şöyle dedi:
 
"Çiftlikte 15 at var. Bunlar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana'daki yarışlarda koşan atlar. Ben de babamla birlikte o atlarla ilgileniyorum. Atların dilinden çok iyi anlıyorum. Normal atlara biniyorum. Ama bunlara henüz binmedim. Babam bu yıl sindireceğine söz verdi. Amacım iyi bir jokey olmak." 
 
Evli ve 4 çocuk babası Semih Şenerman'ın babası Cihat Şenerman, oğlu Semih'in atları çok sevdiğini anlatırken, "Bıraksam burada onlarla birlikte yatıp- kalkacak. Burada bana çok yardımcı oluyor. Atlarla olan diyalogu çok iyi. Artık yarış atlarına binme zamanı geldi. Yakında kendisine bir sürpriz yapacağım. Umarım çok iyi bir jokey olur" diye konuştu. 

DHA
Haber Tarihi: 12 Ocak 2014 Pazar 09:35Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hedefi-jokey-olmak-222043-haber/