7 kişiyi öldürdü!

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde son iki haftada meydana gelen kaplan saldırılarında 7 kişinin ölmesi üzerine bütün orman ekibi katil kaplanın peşine düştü

Bölgede arama tarama faaliyeti başlatan eyalet orman idaresi yetkilileri en son kurbanın 65 yaşındaki bir kadın olduğunu açıkladı. Bölge orman şefi Rupak De, katil kaplanın Jim Corbett Milli Parkı'nda olduğuna inandıklarını ve en kısa zamanda kaplanı yakalayarak etkisiz hale getirmek istediklerini söyledi.

En çok ölümün yaşandığı Muradabad bölgesinde halk büyük tedirginlik yaşarken, Muradabad idare amirlerinden Salim Luqmaan kaplanın birçok kişiye saldırdığına göre hala aç olduğunu bu yüzden tehlike arz ettiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta da Kerala eyaletinde yetkililer 3 köylüyü öldüğüne inanılan bir kaplanı yakalamıştı. Ölüm olayları sonrası bir çok kızgın köylü orman ofislerine saldırarak tepkilerini dile getirmişti.

Bir asır önce yüz bin kaplanın olduğuna inanılan Hindistan’da bugün vahşi yaşam idaresi kayıtlarına göre yaklaşık bin 700 kaplan kaldı. Hindistan hükümeti bu yüzden bazı vahşi hayvanların özellikle kaplanların avlanılmasına 10 yıla kadar hapis cezası veriliyor.


CİHAN
Haber Tarihi: 16 Ocak 2014 Perşembe 12:06Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/7-kisiyi-oldurdu-223037-haber/