İki bakanla kebapçı açılışı

Mehdi Eker ile Faruk Çelik, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Odunluk Mahallesi'nde Seyami Usta Tarihi Adana Kebap ve Kaburga Salonu’nun açılışına katıldı. Açılışa özel hazırlanan yaklaşık 16 metre boyundaki kebap 15 dakikada tükendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Odunluk Mahallesi'nde Seyami Usta Tarihi Adana Kebap ve Kaburga Salonu’nun açılışına katıldı. Açılışa özel hazırlanan yaklaşık 16 metre boyundaki kebap 15 dakikada tükendi.
 
Bakan Faruk Çelik, açılan işyerinin istihdam konusunda önemli katkılar sağlayacağını belirterek hayırlı olması dileğinde bulundu. Bakan Eker de Bursa'nın her bölgeden insanları barındırdığına dikkat çekerek “İnsanın yer yüzünde ilk bulunduğu andan son bulunacağı ana kadar, dünya var olduğundan bu yana olmazsa olmaz modası geçmeyen insanın gıdasıdır. İnsanın gıdaya ihtiyacı vardır. Gıda ve lezzeti oluşturan tarımdır. Tarımı belirleyen coğrafyadır. Biz öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, çeşitlilik açısından dünyanın en zengin coğrafyası. Ektiklerimiz ve biçtiklerimiz, yiyeceklerimizi tayin eder. Yediklerimiz ve içtiklerimiz bizim gündelik hayatımızı belirler. Yani kültürümüzü belirler. Bursa, Türkiye’nin bu konuda en zengin şehirlerden birisi.” dedi.
 
Konuşmaların ardından dua eden Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın kuraklık mesajları ise dikkat çekti. 
 
Ardından Bakan Çelik ve Eker, işyerinin açılışını yaptı. Açılışa özel olarak da 16 metrelik bir kebap hazırlandı. Dev kebap, yaklaşık 15 dakika içinde tüketildi.

CİHAN
Haber Tarihi: 18 Ocak 2014 Cumartesi 15:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iki-bakanla-kebapci-acilisi-223609-haber/