Suriye'de şok işkence fotoğrafları

İngiliz The Guardian gazetesi, Suriye yönetiminin savaş suçu işlediğini öne süren bir rapor ve işkence fotoğraflarını yayınladı.
Suriye ordusunda askeri polis olarak görev yapan, güvenliği gerekçesi ile 'Sezar' takma adı ile anılan bir kişinin Suriye'de iç çatışmaların başlamasından bu güne kadar askeri hastanelere ölü olarak getirilen kişilerin fotoğraflarını çekerek belgelendirdiği savunulan raporda, hastaneye getirilen kişilerin hepsinin gözaltındayken işkenceden geçirildiği, elle boğarak yada aç bırakılarak öldürüldüğü iddia edildi.
 
İngiltere'de savaş suçu ve insanlığa karşı işlenen suçlar konusunda uzman uluslararası hukukçular ile adli tıp ve adli fotoğraflar konusunda bilir kişilerden oluşan özel bir komisyon tarafından hazırlandığı belirtilen raporda, fotoğrafı çekilen kişilerin, sistematik işkenceye tabi tutulduğu, elleri ve ayakları bağlıyken işkence yapıldığı, tel, ip ve hatta araçlardaki 'triger kayışı'na benzer cisimlerle boğulduğu inceleme sonunda tespit edildiği belirtildi.
 
İngiliz The Guardian gazetesi, bu raporu ve fotoğrafları yayınladı.

DHA
Haber Tarihi: 20 Ocak 2014 Pazartesi 22:07Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/suriyede-sok-iskence-fotograflari-224146-haber/