Askere hüzünlü veda

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen 21 ölümlü trafik kazasında hayatını kaybeden asker Ömer Abanoz, Muş'ta toprağa verildi.

Abanoz için Cuma namazının ardından Geylani Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, baba Turgut Abanoz ile çok sayıda vatandaş ve askeri erkan katıldı. Cenaze namazını kıldıran Muş İl Müftü Vekili Orhan İmamoğlu, Kayseri’deki acının Muş’un yüreğine kor gibi düştüğünü belirtti. İmamoğlu, “Bu acı tarif edilemez. Allah hepimize sabır versin. Allah beterinden saklasın. Ailelere sabır diliyorum. Aileler ne kadar sabrederlerse Allah onların mükafatını o kadar arttıracaktır.” dedi.

Ömer Abanoz’un naaşı, cenaze namazının ardından askerlerin omzunda Muş Belediyesi’ne ait ambulansa taşındı. Cenaze, daha sonra merkeze bağlı Durugöze köyüne götürülerek defnedildi.

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde vatani görevini yaparken rahatsızlanan Ömer Abanoz, GATA’da ameliyat olduktan sonra hava değişimi için memleketi Muş’a giderken kaza geçirmişti.
 


CİHAN
Haber Tarihi: 24 Ocak 2014 Cuma 16:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/askere-huzunlu-veda-225140-haber/