Malatya'da hafta sonu kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji verilerine göre Malatya’da hafta sonu yoğun kar yağışı bekleniyor.


Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgenin yağış bir havanın etkisine girdiği belirtildi. Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Malatya'da kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Kar yağışının etkisini Pazar günü daha da artırmasının beklendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Cumartesi günü başlayacak yağışların Pazar günü etkisini artırması, Pazartesi gününe kadar da aralıklarla etkili olması bekleniyor. Yağışlı hava kütlesinin bölge genelinde önümüzdeki hafta da etkili olacağı, yağışların yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.

Bu nedenle, yağışların yer yer etkili olacağından meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı, trafikteki aksama, buzlanma ve dona karşı, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı ilgililerin ve vatandaşların uyarılarak bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz."


CİHAN
Haber Tarihi: 24 Ocak 2014 Cuma 18:33Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/malatyada-hafta-sonu-kar-yagisi-bekleniyor-225189-haber/