15 yıllık diyaliz hastası hayata tutundu

Gaziantep’te 15 yıldır şeker hastası olan, 6 çocuk, 23 torun sahibi 60 yaşındaki Mehmet Vurucu, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata tutundu.Artık hayatında diyalizin olmadığını söyleyen Vurucu, “Eşimle gezip, tozup, torunlarımızı seveceğiz.” dedi.

60 yaşındaki Mehmet Vurucu, şeker hastalığının göz damarlarını etkilemesi nedeniyle gözünden 3 ameliyat geçirdi. 6 yıl önce de ayakları şişmeye başladı ve bir süre sonra ağzından kan geldi. Başvurduğu sağlık kuruluşlarında böbrek yetmezliği teşhisi konan Vurucu, diyalize girmeye başladı. 6 yıl boyunca diyalize giren Vurucu, su, çay daha doğrusu sıvı bir şeyler içemiyor, kafama estiği gibi yiyemiyordum. Kilo almamak için çok dikkat ediyordum. Zaten insanın canı hiçbir şey istemiyor. Diyalizdeki doktorumuz ve diğer çalışanlar olmasa hiç çekilir gibi değildi.” dedi.

Yaklaşık 2 yıl önce Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne nakil için kayıt yaptıran Vurucu, nakil sürecini şöyle anlatıyor: “Daha önceden göz ameliyatı geçirdiğim Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden 10 gün önce beni arayarak, böbrek nakli için çağırdılar. İnanamadım. Hemen çıkıp geldim. Doktorum Fatih Bey ve tüm personel bizle çok ilgilendi, bilgiler verdiler ve nakil için yatışım yapıldı.”

Sağlığına kavuştuğu için büyük mutluluk yaşadığını kaydeden Vurucu, “Allah düşmanımı diyalize düşürmesin. Artık diyaliz yok. Eşimle gezip, tozup, torunlarımızı seveceğiz.” ifadelerini kullandı.

40 yıllık eşini yalnız bırakmayan Hatice Vurucu da yaşadıkları süreçle ilgili duygularını şöyle aktardı: “Diyaliz süreci çok zordu. Ne aile ortamına, ne de farklı ortamlara giremiyorduk. Eşim sürekli bir başağrısı, gerginlik ve uyku halindeydi. Üzüntüden bende de şeker hastalığı çıktı. Nakil için haber geldiğinde sevinçten ağladık. Organ bağışlayıp, hayat kurtaralım.”

Hastane Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ise “Gerçekleştirdiğimiz nakiller sonucu hastalarımızın yüzündeki hayata yeniden başlamış olmanın mutluluğu gördükçe, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Sani Konukoğlu Hastanesi olarak, umut olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu da şunları söyledi: “Merkezimizde başarılı bir nakil daha gerçekleştirdik. Organ bağışı olmadan, organ nakli gerçekleştirilemez. Bir gün herkesin ihtiyacı olabileceği düşünülerek, organ bağışı konusunda halkımızın daha duyarlı olması gerekiyor.” 


CİHAN
Haber Tarihi: 31 Ocak 2014 Cuma 12:45Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/15-yillik-diyaliz-hastasi-hayata-tutundu-226591-haber/