ÇOMÜ Hastanesi için Çanakkale Ticaret Borsası'ndan destek istendi

Çanakkale’nin dev sağlık yatırımı olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne işadamları, sivil toplum kuruluşları, kurum ve kuruşların bağışları devam ediyor.

Başhekim Prof. Dr. Murat Coşar ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Uludağ, inşaatı devam eden hastanenin şehir adına çok önemli bir yatırım olduğunu anlatmak amacıyla Çanakkale Ticaret Borsası meclis toplantısında bir sunum yaptı.

Burada konuşan Başhekim Coşar, hastanenin çok büyük bütçelere mal olan bir yatırım olduğunu, bu sebeple daha iyi yapılandırmak için Çanakkale’nin işadamlarının da katkısını ve desteğini beklediğini söyledi. Coşar, “İnşaatı devam eden hastanemiz, çok büyük bir yatırım. ÇOMÜ olarak bu denli büyük bir yatırımı Çanakkale’ye kazandırmanın heyecanı içindeyiz fakat bu yatırımın tamamını devlet bütçesiyle gerçekleştirmemiz mümkün değil. Burada iş dünyasının temsilcileri olan, değerli Çanakkaleli işadamlarımıza da büyük görev düşüyor. Bu dev eserde siz değerli işadamlarımızın da büyük küçük demeden elinizi taşının altına koymasını, hastanemize maddi olarak katkıda bulunmanızı istiyoruz. Belirlediğimiz bir listemiz var, bu listemizde ihtiyaçlarımızı belirledik. Bugüne kadar birçok işadamını, kurumu, kuruluşu ziyaret ettik. Sağolsunlar, çok ciddi destekler de gördük. Çanakkale Ticaret Borsası ve borsadaki işadamları olarak sizlerin de Çanakkale’nin acil ihtiyacı olan bu hastanenin yapımına katkıda bulunacağınızdan şüphemiz yok. Bu hastane Çanakkale’nin eseri olacak. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz de araştırma hastanesinin Çanakkale’ye kazandırılmasının öneminin farkında olduklarını belirterek, “ÇOMÜ bizim gözbebeğimiz. Siz değerli hocalarımızın bu denli fedakârlıklarını görünce gururlanıyoruz, daha da heyecanlanıyoruz. Çanakkale’ye kazandırılmaya çalışılan Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin ne kadar önemli bir yatırım olduğunun farkındayız. Sayın Rektörümüz Sedat Laçiner ile başlayan ÇOMÜ’deki bu değişime bizim kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Sizlerden Allah razı olsun, hastane yatırımı Çanakkale için çok büyük nimettir. Biz gerek Ticaret Borsası olarak gerek bireysel işadamları olarak elimizden gelen maddi manevi tüm desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın.” şeklinde konuştu.


CİHAN
Haber Tarihi: 31 Ocak 2014 Cuma 14:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/comu-hastanesi-icin-canakkale-ticaret-borsasindan-destek-istendi-226636-haber/