Çağla Büyükakçay mağlup oldu

Dünyanın önemli raketlerinin katılımıyla gerçekleşen Katar Açık’ta boy gösteren milli tenisçi Çağla Büyükakçay, açılış turunda Çek Karolina Pliskova’ya mağlup oldu.


Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, WTA takvimin zorlu turnuvalarından Katar Açık’a birinci turda veda etti.

Türkiye Tenis Federasyonu ve Katar Tenis Federasyonu arasındaki anlaşma gereği aldığı özel davet (wild card) sayesinde kariyerinde yedinci kez bir WTA turnuvasında kendisine ana tabloda yer bulan Büyükakçay, dünya sıralamasının 53. basamağında bulunan Çek Karolina Pliskova ile karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz hafta Budapeşte’de yapılan müsabakalarda, Türkiye’nin üst üste ikinci yıl Fed Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Grup’ta kalmasında büyük emeği olan Çağla, güçlü rakibine bir saat on dakika süren mücadelede 6-3, 6-3’lük setlerle teslim olarak Doha’daki turnuvadan elendi.

Milli tenisçinin bir sonraki durağı, Birleşik Arap Emirlikleri’nde organize edilecek bir diğer yüksek kalibreli WTA turnuvası, Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası olacak.


CİHAN
Haber Tarihi: 11 Şubat 2014 Salı 19:00Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cagla-buyukakcay-maglup-oldu-229198-haber/