Çağla Büyükakçay, ilk maçını yarın yapacak

Dünya sıralamasında 172. basamakta yer alan Çağla Büyükakçay, WTA takviminin önemli turnuvalarından Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası’ndaki ilk maçını yarın yapacak.


Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Katar’ın başkenti Doha’daki WTA macerasının ardından bu kez Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentindeki zorlu turnuvada boy gösterecek.

Organizasyona elemelerden dahil olan Büyükakçay’ın ilk turdaki rakibi ise büyük bir tesadüf neticesinde Çinli Shuai Zhang oldu. Zira iki raket geçen yıl Dubai’de yine aynı turda karşı karşıya gelmiş, mücadeleyi 6-2, 7-5’lik setlerle Zhang kazanmıştı. Ana tablo mücadelesini andıran bir eleme fikstürüne sahip Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası’nın elemelerine sekiz numaralı seribaşı olarak katılan Zhang, dünya sıralamasının 49. basamağında bulunuyor.

Çağla Büyükakçay ile Shuai Zhang arasındaki eşleşme, yarın TSİ 08.30’da başlayan maç programında üçüncü sırada gerçekleşecek. 


CİHAN
Haber Tarihi: 14 Şubat 2014 Cuma 23:26Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cagla-buyukakcay-ilk-macini-yarin-yapacak-230052-haber/