Sarraf ve bakan çocuklarının tutukluluğuna devam kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf, bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin aylık tutukluluk incelemesinde tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Zerrab, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. İncelemeyi yapan İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi, 5 kişinin de tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme gerekçe olarak, şüpheliler hakkındaki mevcut delil durumu, ceza alt ve üst sınırı ile kuvvetli suç şüphesini gösterdi. 
 
Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden Süleyman Aslan, Abdullah Happani, Ahmet Murat Öziş, Umut Bayraktar, Onur Kaya, Mohammadsadegh Rastgar Shıshehgarkhaneh tahliye talebi üzerine nöbetçi İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz hafta tahliye edilmişti.

CİHAN
Haber Tarihi: 17 Şubat 2014 Pazartesi 17:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sarraf-ve-bakan-cocuklarinin-tutukluluguna-devam-karari-230570-haber/