Show TV’ye kalça cezası

Son kliplerinde Rihanna ve Shakira’nın kalçalarını duvarlara sürtmesiyle çocukların ahlaki gelişimlerinin zarar gördüğüne karar veren RTÜK, Show TV’ye para cezası kesti.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son toplantısında dünyada büyük yankı yaratan Shakira ve Rihanna’nın, “Can’t Remember To For You” adlı klibine ilişkin raporu ele aldı. Raporda, Show TV’nin tekrar tekrar bu klibi yayınladığına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:
 
“Klipte, Shakira bir yatağın içerisinde ellerini sık sık bacaklarının arasına götürmekte, iki kadın sanatçı aynı yatağın içerisinde, vücutlarının yarısı açık biçimde, son derece açık saçık giysilerle ve ritmik hareketlerle kıvrılmaktadır. Shakkira ve Rihanna sırtını-kalçasını duvara sürterek olumsuz görüntüler veriyor.”
 
Raporda, Bogota’da bir meclis üyesinin Shakira’nın lezbiyenliği teşvik edici klibiyle Kolombiya ve Latin Amerika gençliğinin ahlaki karakterini yaraladığına ilişkin sözlerine yer verildi. Raporda, “Söz konusu klipte eşcinselliği çağrıştıran görüntülerin olduğu mülahaza edilmiş olup, bu durumun doğuştan gelen bir şey olmadığı, aksine model olma yaklaşımıyla ortaya çıkabileceğine ilişkin çeşitli görüşler de mevcuttur” denildi.
 
Raporda, “İncelenen klibin çocuk ve gençlerin ekran başında olduğu saatlerde yayınlandığı(defalarca ekrana geldi) ve olumsuz unsur içerdiği, yine bu izleyici kitlelerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verecek türde olduğu, eşcinselliği çağrıştıran ve yanlış mesaj içeren unsurları barındırdığı düşünülmüştür” denildi. Üst Kurul, Show TV’ye ocak ayı reklam gelirinin yüzde 1’i kadar para cezası verdi. (Milliyet)
Haber Tarihi: 01 Mart 2014 Cumartesi 10:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/show-tvye-kalca-cezasi-233323-haber/