Başbakan Erdoğan 'o tapeleri' doğruladı

Ankara'da konuşan Başbakan Erdoğan, iki gündür internette yayınlanan ses kayıtlarına değindi. Kayıtların içeriğini savunarak doğruluğunu da teyit etmiş olan Erdoğan, hem MİLGEM projesiyle hem de bazı davalarla ilgili sözlerinin 'olağan' olduğunu savundu.
Erdoğan’ın, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e verdiği iddia edilen talimat hakkındaki sözleri dikkat çekti.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'da yerel temsilcileriyle bir araya gelip gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağırlıklı olarak Cemaat – Ak Parti savaşıyla ve internete düşen tapeler’le ilgili konuşan Erdoğan’ın, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e verdiği iddia edilen talimat hakkındaki sözleri dikkat çekti. 
 
'Ortaya çok pislik dökülecek!'
 
Önceki gün internette yayılan bir tapede Başbakan Erdoğan’ın, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i arayarak ondan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kanunu’na muhalefet nedeniyle Aydın Doğan aleyhine açılan davanın Yargıtay sürecini yakından takip etmesini istediği iddia ediliyordu. Bu tape’de geçen konuşmalar, ‘Başbakan’ın yargıya müdahalesinin bir kanıtı’ olarak yorumlandı. 
 
TAPE’Yİ DOLAYLI OLARAK KABUL ETTİ 
 
Bugüne kadar dinlemeler hakkında konuşurken, ‘montaj’, ‘dublaj’ gibi açıklamalarla tapelerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Erdoğan’ın bu kez yaptığı açıklama, tapenin iddiasını dolaylı olarak kabul ettiği şeklinde yorumlandı. 
 
“DAHA DOĞAL NE OLABİLİR?” 
 
Başbakan Erdoğan, yayınlanan tape hakkında şöyle konuştu: 
 
"Benim Adalet Bakanıma ‘yakından takip et’ demekten daha doğal ne olur. Bana SPK’nın verdiği bilgiler çok tehlikeli bilgiler. Paralele yapılar, kirli ilişkiler. İster istemez burayı yakında takip et dememi gerektiriyor. Ben bunu ülkem için milletim için istiyorum." 
Haber Tarihi: 05 Mart 2014 Çarşamba 12:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/basbakan-erdogan-o-tapeleri-dogruladi-234123-haber/