"Başbakanla iki kez görüştüm"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve Fenerbahçe'nin başkanlık yarışına ilişkin telefon konuşmalarında ismi geçen UEFA As Başkanı Şenes Erzik Başbakanla Aydınlar'ın federasyon başkanlığı döneminde iki kez görüştüklerini bildirdi.
Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun (AFFA) davetlisi olarak Bakü'de bulunan Erzik, basına yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinin Fenerbahçe kongresinden daha önce olduğunu bildirdi. Erzik söz konusu tapeleri dinlediğini ifade ederek, ''İsmim geçti. Orada tarih bağlantısı yok. Sayın Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanlığı süresince iki kez kendisi bana Başbakanımızın beklediğini söyledi. Dolayısıyla tarihte bir değişiklik var. İki sene evvelki olay Fenerbahçe kongresiyle uzak yakın hiç bir ilgisi yok tamamen ayrı tarihler. Fenerbahçe kongresi daha yeni oldu ben iki sene evvel gittim.'' dedi.
 
'FENERBAHÇE'NİN UEFA CEZASIYLA İLGİLİ KONUŞMAM MÜMKÜN DEĞİL'
 
Fenerbahçe'ye UEFA tarafından verilen ceza ve bundan sonraki işleyecek süreç konusunda sorulan soruya Erzik, cezalar konusunda konuşmamayı tercih etti. Erzik, "Bu ceza konusunda ben konuşmuyorum. UEFA'nın disiplin kurulları CAS konuşuyor. Bulunduğum konum itibariyle konuşmam da mümkün değil.'' dedi.
 
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Chelsea ile 1-1 berabere kalması hatırlatılarak, Londra'da 18 Mart'ta oynanacak rövanş maçıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine ise Erzik, seyirci ve taraftar açısından Chelsea'nin lehine olduğunu bildirdi. 
 
Chelsea'nin kendi sahasında yenilmez şeklinde bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Erzik, maçın oynanacağı gün değerlendirme yapılmasının daha sağlıklı olacağını söyledi. Erzik, ''Futbolda dün yoktur. Her zaman oynanmamış maçın da hesabı yapılmaz.'' dedi.
 
Azerbaycan Premier Ligi'nde görev yapan teknik direktörler Mustafa Denizli ile Güvenç Kurtar konusuna da değinen Erzik, her iki teknik adamın Azerbaycan'da olmalarının ülke futbolu adına güzel olduğunu her ikisinin hem futbolcu hem de teknik direktör olarak Türk futboluna önemli katkıları olduğunu söyledi.

CİHAN
Haber Tarihi: 08 Mart 2014 Cumartesi 12:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/basbakanla-iki-kez-gorustum-234688-haber/