2014 Başbakan'ın balkon konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beklenen balkon konuşmasını yaptı. Başbakan Recep Erdoğan, Ankara'da parti genel merkezi önünde toplanan partililere ve vatandaşlara hitap etti.
Başbakan Erdoğan AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığı selamladı. Başbakan Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'da vardı. 
 
Başbakan Erdoğan, "Çok değerli kardeşlerim hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 81 vilayeti 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bu akşam bir kez daha muhabbetle kucaklıyorum selamlıyorum. Ankara’dan Ak Parti Genel Merkezi'nden 81 vilayet ile birlikte dünyanın tüm dost kardeş başkentlerini tüm şehirlerini yürekten selamlıyorum. Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp Meydanı'na telekonferansla bağlandım. Onlara hitap ettim. Ciddi bir soğuk altında onlar sizin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. Rabbim'e bize böyle büyük bir zafer nasip ettiği için şükrediyorum. Ya Rab ne büyüksün. Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini duaya açan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
 
"ONLARIN KAOS PLANI BUYDU"
 
Başbakan Erdoğan, "Ne dediler '25 Mart'tan sonra kaos olacak.' Bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu, doğru. Onların kaos planı buydu" diye konuştu. 
 
"BUNLARIN İNİNE GİRECEĞİZ İNİNE"
 
Başbakan Erdoğan, "Ne diyordum ben aylardır. Bunların inine gireceğiz inine. Şimdi zaman zaman bazı basın mensupları soruyor bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız. Tamam da balkon konuşmasında ne bekliyorsunuz. Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına neden sormuyorsunuz siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız. Bunların böyle bir derdi yok. Şimdi bunların sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın söyleyeyim: Biz kazandık" dedi.
 
"MİLLET, 'BİZ BU ÜLKENİN SAHİPLERİYİZ' DEDİ"
Başbakan Erdoğan: "Millet bugün sandıkta, Türkiye'ye ve dünyaya bir mesaj verdi, ne dedi: 'Biz buradayız, Türk milleti geçilmez' dedi. Millet, 'Biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi. 'Millet eğilmez, Türkiye yenilmez' dedi" diye konuştu.
 
"VESAYETÇİ ODAKLARIN HER TÜRLÜSÜ MİLLETTEN TAM BİR OSMANLI ŞAMARI YEMİŞTİR"
 
Başbakan Erdoğan, Bugün aziz milletin sandıkta verdiği çok önemli bir mesaj var. Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine bugün çok çarpıcı bir şekilde tavrını, itirazını ortaya koymuştur. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittfaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü, vesayetçi odakların her türlüsü de bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir. Bugün ahlak dışı siyaset, kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur siyaseti, esersizlik siyaseti, plansız, projesiz, hedefsiz siyaset bugün kaybetmiştir" dedi. 
 
"Kaçanlar kaçtı. Yarın da kaçanlar olabilir. Bunlar kaçabilir diye suç duyurusunda bulundum."

DHA
Haber Tarihi: 31 Mart 2014 Pazartesi 00:42Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/2014-basbakanin-balkon-konusmasi-238482-haber/