Ay kıpkırmızı olacak

Mars, Dünya ve Güneş bu gece aynı çizgi üzerinde hizalanacak. Nadir görülen astrolojik olay sonucu Ay kan kırmızısına dönüşecek, Güneş kararacak. İncil'e göre bu durum kıyametin habercisi.

Gökbilimcilerin iple çektiği gün geldi. Mars, Dünya ve Güneş bu gece aynı çizgide hizalanacak. 778 günde bir yaşanan astronojik olayda Mars ile Dünya'nın Güneş'e olan hizaları arasında yaklaşık 87 milyon kilometre olacak.

Gökyüzündeki şölende Ay 'kan kırmızı'na dönüşücek, Güneş ise kararacak. Mars gece gökyüzünde sıradan bir gecede görebileceğiniz en parlak yıldızdan tam 10 kat parlak gözükecek.

NASA'nın Tetrad denilen 4 Ay tutulmasının da yaşanacağı 28 Eylül'e kadar olan süreçte Ay'ın kan kırmızı görüleceğini açıklaması ise Hristiyan dünyasında paniğe neden oldu. Çünkü 4 kan kırmızı Ay Hristiyanlara göre kıyametin habercisi.

Kral James İncil'inde Hz. İsa'nın kıyamet kopmadan önce dünyaya ikinci kez geldiği zamanın 'Gökyüzünde 4 kan kırmızısı Ay' görünecek' şeklinde ifade edilmesi kıyamet senaristlerini harekete geçirdi. NASA, bu yılki gibi Tetrad'ın 500 yılda 3 kez yaşandığına dikkat çekmesi bile paniği yatıştırmaya yetmedi.

Haber Tarihi: 09 Nisan 2014 Çarşamba 18:34Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ay-kipkirmizi-olacak-239922-haber/