SPA'da yağmura yakalandı

Go Motorsports, Porsche GT3 Cup Benelüks yarışı için Belçika'nın efsanevi Formula 1 pisti SPA'da idi.
02-03 Mayıs tarihlerinde koşulan yarışa Go Motorsports, dört otomobili ve tamamı Türk pilotları ile katıldı. 
 
Cenk Ceyişakar, Cengiz Oğuzhan, Arif Suyabatmaz ve Yadel Oskan bir önceki hafta Macaristan'da koşulan yarışlarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri elde etmişlerdi. Bu yarış yine ülkemize podyum sevinci yaşatmak isteyen Go Motorsports şanssızlıklarla boğuştu. Sıralama turlarında önlerine çıkan yavaş araçlar yüzünden istedikleri dereceyi elde edemeyen Türk pilotlar, Cuma günü koşulan ilk yarışta bir durup bir yağan yağmur faktörü ile de baş etmek zorunda kaldı. Takımın en iyi derecesi Yadel Oskan'ın genel klasmanda kazandığı yedincilik oldu. Ayrıca rakibinin yağmurda otomobiline çarpması sonucu spin ataran Cengiz Oğuzhan hafta sonunun ikinci yarışına katılamadı.
 
Porsche Le Mans aracının lansmanının da yapıldığı SPA pistindeki yarışlar, yoğun seyirci ve uluslararası basının ilgisi altında yapıldı. İkinci yarış Cenk Ceyişakar'ın ataklarına sahne oldu. Ceyişakar, sıralama derecesine rağmen yaptığı ataklarla yükseldi ve bu pisti çok iyi bilen yerel pilotların arasında genel klasman beşinciliğini elde etti. Arif Suyabatmaz ise ilk iki yarışta istediği performansı yakalayamasa da şeytanın bacağını hafta sonunun son yarışı olan dayanıklılık yarışı Endurance Race'de kırdı. 
 
Son yarış olan 50 dakikalık dayanıklılık yarışı hem GT3 Cup otomobilleri hem de yoğun bir yarış takvimi olan Go Motorsports pilotları için beklendiği gibi zorlu oldu. 2.35.079 ile takımının en iyi zamanını yapan Arif Suyabatmaz, Cenk Ceyişakar'ın ardında yarışı tamamladı. 
 
İki senedir Türkiye'yi Avrupa arenasında basarıyla temsil eden Go Motorsports, bu sezon itibari ile Porsche yarış serileri " official team " unvanını aldı. Yenilenen 4 Porsche 997 GT3 cup aracı, 2014 sezonda 10 yarış hafta sonu, 20 sprint ve 3 dayanıklılık yarışı ile yoğun ve yorucu bir sezon Go Motorsports'u bekliyor. Bir sonraki yarış 6-9 Haziran tarihleri arasında Hollanda'nın Zandvoord pistinde koşulacak olan Porsche GT3 Cup Challenge Orta Avrupa'nın ikinci ayağı olacak. 

DHA
Haber Tarihi: 05 Mayıs 2014 Pazartesi 16:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/spada-yagmura-yakalandi-244354-haber/