"Hesabını soracağız"

Kemal Kılıçdaroğlu, 4 eski bakanla ilgili önergeler için yapılan görüşmelerin Meclis TV’den verilmemesi nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i eleştirdi. TRT’nin iktidar borazanlığı yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Günü gelince hesabını soracağız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı.
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;
 
17 Aralık’ı 17 Aralık olarak görmemek gibi görmemek lazım. 12 Şubat 2007’de Kapıkule’de bir TIR yakalandı. Polis köpeği eroini yakalıyor. Olayın Kapalıçarşı’da bir döviz bürosuyla bağlantılı olduğu ortaya çıkıyor.
 
Asıl faillerin bulunması için dinlemeye başlanıyor. 18 Nisan 2013’te olayı MİT de fark ediyor. Döviz bürosunu çalıştıran bir İran vatandaşı. MİT, olayı görüyor; olayın hükümete ulaştığını da görüyor.
 
Bütün seçim boyunca uyuyan vicdanlara seslendim. Bir içişleri bakanı rüşvet aldı diye bir kişinin önüne yatmaz. İktidar kendisine darbe yapıldığı söylemini geliştirdi. Rüşveti siz aldınız, malı götürdünüz. Darbeyi kim yaptı?
 
O raporlar soruşturma komisyonuna gelecek, onları göreceğiz. Halk öğrenmesin diye Meclis TV’ye sansür getiriliyor. Bunun sorumlusu Meclis’i yöneten kişi Cemil Çiçek’tir. TRT iktidar borazanlığı yapıyor. Gün gelince onun da hesabını soracağız.
 
Ben isterdim ki o bakanlar konuşunca bütün halk izlesin. Yurttaşlara sesleniyorum; firavunlara, hırsızlara, yolsuzluk yapanlara ortak olmayın. Vicdanınız sesini dinleyin, dinlediğiniz gün demokrasi kazanacak, siz kazanacaksınız.
 
Bu milletin vicdanına sesleniyorum; ayakkabı kutusunda milyonlarca dolar bulunan bir bankanın genel müdürü daha büyük bir bankanın yönetim kurulu üyeliğine atanıyor, sen acaba vicdanını ne zaman uyandıracaksın?
 
17 Aralık süreci iki şeyi ortaya çıkardı. Bir; hükümetin devleti nasıl soyduğu gerçeğini ortaya çıkardı. İki; Balyoz ve Ergenekon sanıklarının sahte belgelerle içeri atıldığını hükümet de dillendirmeye başladı.
Haber Tarihi: 06 Mayıs 2014 Salı 14:03Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hesabini-soracagiz-244523-haber/