Sosyal medya 'Maden' filmini konuşuyor

Soma'daki maden faciasının ardından 1978 tarihli 'Maden' filmi yeniden gündeme geldi. Filmin bu sahnesindeki kargaşa sabah saatlerindeki basın toplantısını hatırlatırken sarı sendikaya göndermeler de dikkat çekiyor.
Soma’da yaşanan ve şu ana kadar 284 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından maden sahibi Alp Gürkan ve yetkililerin açıklamaları sosyal medyada büyük bir tartışma yaratırken, Maden filminin meşhur sahnesi de en çok paylaşılanlar arasına girdi. 
 
Her an ölüm tehlikesiyle karşılaşan maden işçilerinin çalıştıkları ocaklarda gereken önlemler alınmaz. Ve uyarı amacıyla imza toplanırsa da dayanışma sağlanamaz. Davasında yalnız kalan İlyas (Cüneyt Arkın) direnmesini sürdürünce sendika ağaları tarafından kurşunlatılır. Bir süre sonra da İlyas'ın göçük altında kalıp ölmesi sonucu ilk kez işçiler bir araya gelir. Ve film "işçiler birleşin” sloganıyla biter. 
Haber Tarihi: 17 Mayıs 2014 Cumartesi 11:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sosyal-medya-maden-filmini-konusuyor-246449-haber/