Çağla Büyükakçay Paris'te başlıyor

Sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık'ın elemelerine katılan Çağla Büyükakçay, ilk sınavını yarın Tayvanlı Su-Wei Hsieh önünde verecek

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, yılın ikinci Grand Slam'i Fransa Açık'taki eleme mücadelesine başlıyor.

Bu hafta altı sıra ilerleyerek 140 numaraya yerleşen Çağla, ilk maçını yarın TSİ 11.00'de Tayvanlı Su-Wei Hsieh ile yapacak. Geçen yıl dünya sıralamasında 23.'lüğe kadar çıkan, şu anda ise 109. basamakta yer alan Hsieh, Roland Garros elemelerinde altı numaralı seribaşı olarak boy gösteriyor. Aynı zamanda WTA çiftler klasmanının liderlik koltuğunda oturan 28 yaşındaki Hsieh'in toplamda 2 tekler, 16 çiftler zaferi bulunuyor.

Kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında ana tabloya yükselmeyi hedefleyen Büyükakçay, başkent Paris'teki dev toprak kort organizasyonuna daha önce iki defa katılmış, 2011'de elemelerin ilk turunda, 2013'te ise elemelerin ikinci turunda mağlup olmuştu.


CİHAN
Haber Tarihi: 20 Mayıs 2014 Salı 22:24Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cagla-buyukakcay-pariste-basliyor-247094-haber/