Rüstem Paşa böyle öldü

Türkiye'nin yakın dönemdeki en iddialı tarih dizisi Muhteşem Yüzyıl'da bir ölüm daha yaşandı. Ozan Güven'in canlandırdığı Rüstem Paşa boğularak öldürüldü
Muhteşem Yüzyıl dizisinde başarılı oyuncu Ozan Güven'in canlandırdığı Rüstem Paşa da öldü. Tarihte eceliyle ölen Rüstem Paşa dizide Atmaca tarafından öldürüldü. Şehzade Mustafa'nın can verdiği dizide, Şehzade Cihangir'den sonra Hürrem Sultan karakteri ölmüştü. 
 
Rüstem Paşa Hırvatistan'dan devşirilen, saraya seyis olarak gelen ve Hürrem Sultan'a olan bağlılığı sayesinde yükselen devlet adamı. Ozan Güven tarafından canlandırılan Rüstem Paşa, Kanuni Sultan Süleyman döneminde vezir-i azamlığa getirilmiş ve Mihrimah Sultan ile evlenerek Kanuni'nin güveyi olmuştur. Her ne kadar son bölümde Atmaca karakterinin elinde ölecek olsa da, Rüstem Paşa'nın tarih kitaplarında eceliyle öldüğü yazılıdır.
 
RÜSTEM PAŞA'NIN MEZARI NEREDE?
Rüstem Paşa'nın mezarı Şehzade Camii'nde (Şehzade Mehmet Camii ya da Şehzadebaşı Camii ), bulunuyor. Camide yer alan orta sandukada Şehzade Mehmed, sağında Şehzade Cihangir yatar, solunda Hümaşah Sultan. Şehzade türbesinin sol tarafında Rüstem Paşa'nın türbesi bulunur. 
Haber Tarihi: 29 Mayıs 2014 Perşembe 10:52Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/rustem-pasa-boyle-oldu-248547-haber/