39. Yeşil Bursa Rallisi başladı

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3.ayağı olan Oyak Renault 39.Yeşil Bursa Rallisi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü ev sahipliğinde başladı. Sıcak havaya rağmen vatandaşların ilgi gösterdiği

Sıcak havaya rağmen vatandaşların ilgi gösterdiği yarışların startı hem Renault fabrikası önünde hem de Kültürpark’ta yapıldı. Kültürpark’taki parkur nefes kesti.

    Öğle saatlerinde Oyak Renault Otomobil Fabrikası’ndan verilen seramonik start ile başlayan 39. Yeşil Bursa Rallisi'nde 40 ekip mücadele etti. Start bayrağını Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz,Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker ile Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta verdi. Seramonik startın ardından yarışmacılar 1,5 kilometrelik Kültürpark parkurunda izleyici karşısına çıktı. Kültürpark parkurunda büyük heyacan yaşandı.

    Pilotlar yarın sabahın erken saatlerinden itibaren Orhaneli-Keles bölgesinde yer alan etaplarda oluşturulan 3 özel etabı geçecek. Pazar sabahı direksiyon başına geçecek olan ekipler; Göynükbelen, Akçabük, Nalınlar, Osmaniye, Uluçam, Göktepe güzergahındaki 3 özel etabı ikişer kez geçerek saat 17:20’den itibaren Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumuna ulaşmaya çalışacak.

    Yarışmayla ilgili bilgi veren Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker şunları kaydetti: "Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. ayağı olan Oyak Renault Yeşil Bursa Rallisi bugün itibariyle başladı. Bugün ekipler, Kültürpark içindeki seyirci etabında yarışacak. Bursa’daki yarışlara 40 ekip katılıyor. Türkiye şampiyonası bu sene çok çekişmeli geçiyor. Bugün 4 etap geçecek araçlar yarın da 6 etap geçilip akşam saatlerinde yarışlar bitilecek. Yeşil Bursa Rallisi Türkiye’nin en eskilerinden. Parkur sert ve biraz sürücüler tarafından zorlu bulunuyor. Bakalım arkadaşlar ne kadar başarılı olacaklar?"

    Pilotlardan Yiğit Timur, "Türkiye şampiyonluğu hedefiyle yarışıyoruz." derken Buğra Banaz da parkurun zorluğundan yakındı. Banaz, "Bursa’da daha önce toprak parkurda yarışmamıştım, ilk kez toprakta yarışacağım. Herkes de heyacan var, etaplar biraz kırıcı, beklediğimizden daha kırıcı hepimiz biraz endişeleniyoruz açıkçası." diye konuştu.


CİHAN
Haber Tarihi: 14 Haziran 2014 Cumartesi 16:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/39-yesil-bursa-rallisi-basladi-251361-haber/