Drift şampiyonası başladı

Apex Master Turkish Drift Series 2014 sezonu yarışları Atatürk Olimpiyat Stadı parkında başladı

Atatürk Olimpiyat Stadı otoparkında özel olarak hazırlanan pistte drift şampiyonası başladı. Pilotlar dereceye girebilmek için ter döküyor. Tek tek piste çıkan araçlar sıralama turu için en iyi dereceyi elde etmeye çalıştı. İlk 16’ya kalan pilotlar elemelere ve katılacak. Akşam saatlerinde ise finaller yapılacak.

Pilotlar heyecanlı ve iddialı olduklarını dile getirdi. Drift Kulübü Başkanı Abdurrahman Özen, yarışı Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) altında yer alan bir kulüp olarak 3 kez bu yarışı düzenlediklerini ifade etti. Özen, “Drift sokaklarda yapılacak spor değil. Tedbirleri alınmış bu tür ortamlarda yapılması gerekir. İzleyicilerimize eğlenceli bir gün diliyoruz.” dedi.

Türkiye’de bu yarışı üç ayak olarak yaptıklarını anlatan Özen, “Bugünkü yarış sezonun ilk ayağı. Eylül ve ekim aylarında ikinci yarış ve final olacak. 16 pilot pistte, sıralama için çıktılar 3’er tur atacaklar.” diye konuştu.

İzleyiciler de yarışları eğlenceli buldu. Eskisi gibi heyecanlı olmadığını ifade eden Cemal Üst, 'Yarışmacı olmak isterdim' şeklinde konuştu.

Efe Sulanç ve Umut Harmanbaşı adlı minik izleyiciler de yarışların çok güzel olduğunu dile getirdiler. Efe Sulanç, asla drift yarışçısı olmak istemediğini belirtirken Umut, “Ben olmak isterim.” dedi. Arkadaşının bu isteği üzerine minik Efe, “Ölmek istiyorsun.” karşılığını verdi.

Yarışı otoparkın karşısındaki yol kenarından izleyen ve güzel bulduğunu belirten Ömer Gök, “Şoförlükte 41. yılım. Böyle kullanamam herhalde. Bizim kullandıklarımız ağır taşıtlar. Bu hareketleri yapmak zor olur.” dedi.


CİHAN
Haber Tarihi: 15 Haziran 2014 Pazar 15:22Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/drift-sampiyonasi-basladi-251522-haber/