Ebola virüsü son bir haftada 25 can aldı

Batı Afrika'da hızla yayılan Ebola virüsü, son bir haftada 25 can daha aldı

Batı Afrika'da hızla yayılan Ebola virüsü, son bir haftada 25 can daha aldı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 50 yeni vaka tespit edildiğini, toplam ölü sayısının ise 518'e yükseldiği açıkladı.

WHO sözcüsü Fadela Chaib, sağlık örgütlerinin Sierra Leone, Liberya ve Gine'de ölümcül salgınla mücadele etmekte büyük zorluk çektiklerini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün 3 ülkenin sağlık bakanlıklarından aldığı verilere göre, Şubat ayından beri toplam 844 kişide virüs tespit edildi.

Gine'de 3 Temmuz'dan beri Ebola'dan iki kişi hayatını kaybederken, aynı sürede 34 yeni vakanın tespit edildiği Sierre Leone'de ise 14 kişi can verdi. Liberya'da da virüse yakalanan 16 kişiden 9'unun öldüğü belirtildi.

Bölgedeki uzmanlar, son gelen verilere göre tarihte görülen en büyük salgının hala kontrol altına alınamadığının anlaşıldığını ifade ediyor.

11 AFRİKA ÜLKESİ SAĞLIK BAKANI ACİL TOPLANDI

Geçen hafta Salı günü 11 Afrika ülkesi sağlık bakanı Gana'da bir araya gelerek, dünyanın en ölümcül virüsü olarak nitelendirilen Ebola'ya karşı mücadelede için daha iyi bir iş birliği sözü verdi. Olağanüstü zirvede, WHO'nun Gine'de bölgesel koordinasyon merkezi kurmasına karar verildi. Dün basına konuşan Güney Afrika Dışişleri Bakanı Nkoana-Mashabane, "Ebola'yı sadece Batı Afrika'nın sorunu olarak görmüyoruz. Virüsün yayıldığı ülkelerle iş birliği içindeyiz. Gine Sağlık Bakanı Pretoria'yı ziyaret etmişti. Her türlü desteği vermeye hazırız." dedi. Hükumetlerin yanı sıra Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü de bölgedeki karantina merkezleri ile salgınla mücadele ediyor.

Belirtileri arasında yüksek ateş, ishal, kanama ve deri döküntüleri bulunan ve merkezi sinir sistemine hasar veren Ebola, kurbanlarının yüzde 90'ının hayatına mal oluyor. Virüsün henüz bir aşısı ve tedavisi bulunamadı.


CİHAN
Haber Tarihi: 09 Temmuz 2014 Çarşamba 14:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ebola-virusu-son-bir-haftada-25-can-aldi-255367-haber/