TRT ekranında TRT'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT ekranında TRT'nin cumhurbaşkanı adaylarının haberlerini vermedeki eşitsizliğini eleştirdi

Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kala hepinizin yakından takip ettiği gibi TRT son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Seçimin Türkiye siyasal yaşamında yeni bir dönüm noktasını oluşturduğunu ifade eden Demirtaş, “Seçimleri, biz kendi cephemizden büyük bir demokrasi ve özgürlük yürüyüşüyle karşılıyoruz. Biz bu süreci sadece bir cumhurbaşkanı seçimi olarak görmüyoruz. Aynı zamanda özgür ve demokratik geleceğimizin, kardeşlik hukukumuzun yeniden tesis edilmesi konusunda bir aşama olarak değerlendiriyoruz. Hiç kuşku yok ki, bu seçimler Türkiye'nin hangi yönde ilerleyeceğini belirlemek açısından son derece önemlidir. Bir yanda Türkiye toplumundaki demokratik değişim ve dönüşüm talepleri var. Diğer yanda ise yeni statükoda, mevcut sistemde ve düzende ısrar bulunuyor. Bu seçimde vereceğiniz kararla demokratik bir değişimin önünü açabilirsiniz. Tercihiniz bizden yana olursa, bizim temsil ettiğimiz radikal demokrasi anlayışı tarihsel bir başarı elde ederek, demokratik Türkiye'nin, birlikte eşit ve özgür bir yaşamın inşa edilmesi sürecinde çok önemli bir rol oynayacaktır.” dedi.

Demirtaş, şunları söyledi; “Biz, on yıllardır büyük acılar, büyük kayıplarla yaralanmış halklarımızın adil barışından yanayız. Onurlu bir barış için; hiçbir tarafın, hiçbir bireyin aşağılanmadığı, haklarından feragate zorlanmadığı, karşılıklı sevgi ve saygıyı esirgemediği bir barış için çabalıyoruz. Unutmayalım ki, müzakere demek aynı zamanda demokratik mücadele demektir. Egemenleri onurlu bir barışa zorlarken, sizden, yani halkların barış arzusundan güç alıyoruz.”


CİHAN
Haber Tarihi: 04 Ağustos 2014 Pazartesi 10:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/trt-ekraninda-trtyi-elestirdi-259149-haber/